Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ενίσχυση καπιταλιστικών σχέσεων

ΠΕΚΙΝΟ.--

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της οικονομίας, στο πλαίσιο του «σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά», τάχθηκε ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος στο 18ο Συνέδριο του ΚΚ Κίνας, αναδείχθηκε δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του κόμματος. Ο Λι Κετσιάνγκ κατά τη διάρκεια διάσκεψης με τους δήμους και τις επαρχίες που θα εφαρμόσουν πιλοτικά τις νέες μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε ότι είναι «ανάγκη» να δοθεί περισσότερος χώρος στην αγορά, λέγοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, δεν είναι δυνατό να οπισθοχωρήσουμε».

Σύμφωνα με την κινεζική ηγεσία, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις διευρύνουν τις καπιταλιστικές σχέσεις, αυξάνοντας τις ανισότητες, θα μπορέσουν να εκπληρώσουν το στόχο του πρόσφατου 18ου Συνεδρίου, να φτάσει η Κίνα το 2020 σε μια «κοινωνία μέσης ευμάρειας», προβλέποντας μεγάλη αύξηση μισθών στη χώρα, μέχρι το 2030.

Ο Κινέζος αξιωματούχος που αναμένεται να αναλάβει το Μάρτιο καθήκοντα πρωθυπουργού, άσκησε επίσης κριτική για τη διαφθορά που όμως είναι απότοκο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ