Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Δηλώνει ιδιοκτήτρια - έμπορος

Σε μια ανακοίνωση - απάντηση στις -κατά καιρούς- αναφορές για τον τρόπο λειτουργίας και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, το ΔΣ στην ΕΠΟ ουσιαστικά δηλώνει ιδιοκτήτης/έμπορος του ποδοσφαίρου. Αναφέρει μεν ότι «είναι αθλητική ομοσπονδία, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου» επισημαίνει δε πως «οργανώνεται, διοικείται και λειτουργεί» με βάση το περιβόητο άρθρο 29 παρ. 12 (Ν. 3479/2006) περί αυτοδιοίκητου.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; «...της επιτρέπει να κινείται ελεύθερα στην αγορά, να συνάπτει συμβάσεις χορηγιών, τηλεοπτικών δικαιωμάτων και γενικώς να λειτουργεί και να εκμεταλλεύεται, ως ιδιωτική επιχείρηση και με κερδοφόρες χρήσεις, όλους τους τομείς δραστηριότητας του ποδοσφαίρου» (σ.σ. δική μας η επισήμανση).

Ετσι... ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι «αναφορές σε θέματα εσωτερικής της λειτουργίας πρέπει να γίνονται με βάση τον πραγματικό χαρακτήρα της Ομοσπονδίας». Δηλαδή του ιδιοκτήτη/εμπόρου. «Σε διαφορετική περίπτωση αποτελούν σαφή παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και δυσφήμηση του ονόματος ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας» (σ.σ. δική μας η επισήμανση)!...

Επίσης, το ΔΣ καταδίκασε «κάθε απόπειρα, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, να εμπλακεί η Εθνική Ομάδα και ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος σε αντιπαραθέσεις για θέματα εσωτερικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ