Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικά «ταξίδια»

Από τη Θεσσαλονίκη, από το θέατρο «Αυλαία», ξεκίνησαν οι παραστάσεις της κωμωδίας «Η ρομαντική μου ιστορία» του D. C. Jackson. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως 9/12. Ακολουθεί η αθηναϊκή της πρεμιέρα στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» (12/12). Ενα έργο που με χιούμορ μιλάει για τη δυσκολία της επικοινωνίας, την αυταπάτη, την αγάπη, την πάλη των δύο φύλων και τους συμβιβασμούς. Τρεις ηθοποιοί, Μάκης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ, ερμηνεύουν και τους 21 ρόλους. Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Σκηνικά - Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου.

  • Μια ρομαντική κωμωδία, ένα παιχνίδι ανατροπών που υπερβαίνει τα όρια της φάρσας, αποθεώνοντας τη δύναμη του έρωτα και της αγάπης, το έργο του Σαίξπηρ «Το ημέρωμα της στρίγγλας», παρουσιάζεται (Δευτέρα - Τρίτη), στο θέατρο «Επί Κολωνώ». Διασκευή - σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη. Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές. Σκηνικά: OR design. Κοστούμια: Νικολέτα Παναγιώτου. Η Κατερίνα, μια γυναίκα διαφορετική από τις άλλες, αρνείται να παίξει το ρόλο του υπάκουου θηλυκού. Οι άντρες τρομάζουν με το ταμπεραμέντο της και την αποφεύγουν. Τη βαφτίσουν «στρίγγλα». Μέχρι τη στιγμή που ο Πετρούκιο, γοητεύεται από την ιδέα να την υποτάξει. Παίζουν: Φλώρα Καλομοίρη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Σταύρος Μερμήγκης, Γεράσιμος Πετικάρης, Εβίτα Παπαστόιτση, Νίκος Καραπάνος, Σόλων Τσούνης, Χρήστος Καπενής και Ντόρη Μάντζαρη.
  • «Tο φως του γκαζιού», ένα νουάρ θρίλερ, που έγινε μύθος στη σκηνή και στις κινηματογραφικές μεταφορές του, ανεβαίνει τη Δευτέρα, στο «Χυτήριο», γραμμένο από την Ρούλα Πατεράκη, βασισμένο στο ομώνυμο κείμενο του Πάτρικ Χάμιλτον. Παίζουν: Βάσια Παναγοπούλου, Γιώργος Κέντρος, Λαέρτης Βασιλείου, Δώρα Στυλιανέση, Ευανθία Κουρμούλη.
  • Πρεμιέρα τη Δευτέρα, στο «BIOS Cinematheque», για το έργο «Η χαμένη τιμή της Κατερίνα Μπλουμ» του Χέινριχ Μπελ, από την ομάδα «Ubuntu». Σκηνοθεσία - διασκευή: Ελεάνα Τσίχλη. Παίζουν: Κατερίνα Λάττα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Ελεάνα Στραβοδήμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ