Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα

Στον αέρα βρίσκονται οι 65 εργαζόμενοι στα καταστήματα «Costa Coffee» (καφετέριες) μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας (κύριος μέτοχος είναι ο Αρης Βωβός) να βάλει λουκέτο και στα 12 καταστήματα που διατηρούσε στην Αθήνα.

Οι 65 εργαζόμενοι που απασχολούνταν στα καταστήματα είναι δύο και πλέον μήνες απλήρωτοι, κλήθηκαν χτες από την εργοδοσία, είτε ένας - ένας είτε σε ομάδες, να υπογράψουν τις απολύσεις τους χωρίς αποζημίωση. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και από κοινού πραγματοποίησαν παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Κανένας εργαζόμενος δεν υπέγραψε την απόλυσή του, ενώ έχει οριστεί για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Αντιμέτωποι με απολύσεις είναι και οι πάνω από 80 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Westin - Ναυσικά» στο συγκρότημα του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να μετατρέψει το ξενοδοχείο από συνεχούς λειτουργίας (12 μήνες) σε εποχικό (να λειτουργεί πέντε μήνες το χρόνο). Σε αυτήν την κατεύθυνση η εργοδοσία έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα στους εργαζόμενους ή δουλεύουν πέντε μήνες το χρόνο ή απολύονται μέσω του προγράμματος «οικειοθελών αποχωρήσεων». Σε κάθε περίπτωση η εργοδοσία ξεκαθάρισε ότι αν οι εργαζόμενοι δεν δεχτούν τις «λύσεις» που προτείνει, θα προχωρήσει σε απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ