Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αφιέρωμα στον Γ. Ζαμπέτα

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και οι Εβδομάδες Ελλήνων Δημιουργών συνεχίζουν το ταξίδι τους στη μουσική και τα τραγούδια των σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Τα τραγούδια, οι συνθέσεις, η ιστορία και οι απόψεις των Ελλήνων δημιουργών φιλοξενούνται στα studio της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Αυτή η εβδομάδα και μέχρι την 1η Δεκέμβρη, είναι αφιερωμένη στα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα.

Η «επίσημη» δισκογραφία του περιλαμβάνει περίπου 600 τραγούδια. Από το 1952 μέχρι σήμερα τα έχουν τραγουδήσει 83 τραγουδιστές. Περισσότερα από όλους τους άλλους, έχει ηχογραφήσει ο ίδιος.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στις 20.00, στο studio E φιλοξενείται ένα σύγχρονο συγκρότημα μουσικών που «ψάχνει» και παίζει σήμερα τραγούδια του Ζαμπέτα. Είναι οι «Κόντρα Τέμπο». Ο Βαγγέλης Μαχαίρας και ο Αρης Κούκος στα μπουζούκια μαζί με τον Γεράσιμο Σιούρα στην κιθάρα. Συμπράττουν και άλλοι μουσικοί και τραγουδούν ο Κώστας Μάντζιος και η Ειρήνη Τουμπάκη.

Η μουσική συνάντηση της Πέμπτης θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία webtv στο www.ert.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ