Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ «ΑΘΗΝΑ 9,84»
Απεργούν ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης

Στην απόλυση ...διά θυροκόλλησης της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84». Με αίτημα την αποκατάσταση της εργαζόμενης, την επιστροφή στην εργασία της, τη διακοπή των απειλών απόλυσης αλλά και την παύση της λογοκρισίας που ασκείται, σήμερα από τις 6 το πρωί, οι δημοσιογράφοι του ραδιοσταθμού, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Η εργαζόμενη αρχικά είχε «τιμωρηθεί» από τον γενικό διευθυντή του σταθμού, Τ. Καμπύλη, με κατάργηση της εκπομπής της και τη μεταφορά της σε ωράριο εξαντλητικό. Η «τιμωρία» της ξεκίνησε όταν προσπάθησε κατά τη διάρκεια της εκπομπής να αποκαταστήσει και να διευκρινίσει την αλήθεια, στην κίνηση του γενικού διευθυντή του ραδιοσταθμού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 17 Οκτώβρη σε όλα τα ΜΜΕ, επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».

Η άρνησή της να «υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αλήθειας προκάλεσε την οργή του Τ. Καμπύλη», αναφέρουν με ανακοίνωση οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, που ζητούν την άμεση ανάκληση της απόλυσης και την επιστροφή της στην εργασία της δημοσιογράφου, ενώ καταδικάζουν απερίφραστα την καταχρηστική, προκλητική και μέσω της απαράδεκτης μεθόδου διά θυροκόλλησης απόλυση. Επισημαίνουν, δε, ότι η εμμονή της διεύθυνσης να μην αποδεχθεί τη διευκρινιστική δήλωση της εργαζόμενης, και η επιμονή της στην κατάθεση «δήλωσης μετανοίας» δείχνει ότι «εκείνο που πράγματι επιδιώκει με τη δίωξη της συναδέλφου είναι να πνίξει κάθε αντίδραση των εργαζομένων δημοσιογράφων στις αυταρχικές λογοκριτικές παρεμβάσεις». Επισημαίνουν ακόμη την ευθύνη του δημάρχου Αθήνας, Γιώργου Καμίνη, «ο οποίος εξακολουθεί να μην παίρνει θέση απέναντι στις λογοκριτικές παρεμβάσεις των οργάνων του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ