Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΒΣΑ
Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τους ΕΒΕ

Συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη μείωση των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν δυσβάσταχτα τους αυτοαπασχολούμενους, συνδικαλιστές και ΕΒΕ από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), την Ενωση Κατασκευαστών Φωτιστικών, τη Συντεχνία Επιπλοξυλουργών Αθήνας, την Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Αλίμου, μαζί με την τοπική Λαϊκή Επιτροπή και τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Αλιμο, πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο και συνάντηση με το δήμαρχο Θ. Ορφανό.

Στη συνάντηση, ο Π. Γαλανόπουλος, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, τόνισε την ανάγκη δραστικής μείωσης των τελών, ως προϋπόθεση για να επιβιώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής, οι οποίοι έχουν δεχτεί πολύ μεγάλα πλήγματα από την ασκούμενη πολιτική. Ο Χ. Δουρίδας, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Αλιμο, σημείωσε την ανάγκη ο δήμος να απαιτήσει αγωνιστικά την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων από την κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει μείωση των δημοτικών τελών, καθώς πλέον όχι μόνο οι καταστηματάρχες, αλλά και οι δημότες του Αλίμου δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Ο δήμαρχος απέρριψε κάθε πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών, επικαλούμενος τα οικονομικά προβλήματα του δήμου, τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση και την ανάγκη να «λειτουργήσει» ο δήμος.

Οι συγκεντρωμένοι και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εξέφρασαν στη συνέχεια την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες επιβαρύνσεις που αντιμετωπίζουν οι ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ