Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
φωτό

Στη μνήμη της μητέρας και γιαγιάς μας ΕΛΠΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, από το Χωρύγι Κιλκίς, που αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, οι κόρες της, Σόνια και Ζήνα, και η οικογένεια τής εγγονής της Ελπίδας προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

φωτ.

Στις 4 Δεκέμβρη συμπληρώνονται επτά χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου συντρόφου, ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών μου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ, από τον Αχινό Νιγρίτας, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Η γυναίκα του, Ανθή Δημητριάδου

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ (φωτό), καθώς και στη μνήμη των γονιών μου, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΣΒΩΛΟΥ, και των αδελφών μου, ΘΑΝΑΣΗ και ΣΩΤΗΡΗ, προσφέρω 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω.

***

φωτό

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΗ, αξιωματικού του ΕΛΑΣ Πελοπονήσου που σαν τίμιος Ελληνας Αξιωματικός πολέμησε τον κατακτητή και, γι' αυτό, οι δωσίλογες κυβερνήσεις τον «τίμησαν» με 18 χρόνια στη φυλακή, καταδικάζοντάς τον σε θάνατο. Οταν βγήκαν όλοι οι κρατούμενοι και αφού πέρασε όλα αυτά τα χρόνια στις φυλακές, συνέχισε τον αγώνα του έξω σαν πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης, πάντα πιστός στο ΚΚΕ και στο «Ρ».

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Λουκία, συναγωνίστρια στον αγώνα του ΕΛΑΣ και στη ζωή, προσφέρει 100 ευρώ ενίσχυση, ένα λιθαράκι στα οικονομικά του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Πατησίων.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, και του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, Πολιτικού Επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, προσφέρω 70 ευρώ στο ΚΚΕ, στο Κόμμα που υπηρέτησαν πιστά ως το τέλος της ζωής τους, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η συντρόφισσά του, Κατερίνα

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των αγώνων του λαού μας για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΝΟΜΙΚΟΥ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Μαστιχοχωρίων Χίου 100 ευρώ.

Γιάννης Νομικός

Σουλτάνα Αρβανιτάκη - Νομικού

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των αγώνων του λαού μας για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μαστιχοχωρίων Χίου, 100 ευρώ.

Περικλής Αρβανιτάκης

***

φωτό

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πιστού μέχρι το τέλος της ζωής του στις αρχές του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Η κόρη του, Κωνσταντίνα Ξεροβασίλα

***

φωτο

Στις 7.9.2012 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΕΥΘΥΜΙΟΣ Σ. ΜΑΝΤΕΛΗΣ. Γεννήθηκε στην Κοντογενάδα Κεφαλονιάς το 1915. Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΚΚΕ και το ΕΑΜ. Εδρασε μέσα από τις γραμμές της Πολιτοφυλακής. Ελαβε μέρος σε παράτολμες επιχειρήσεις εναντίον των κατακτητών και των συνεργατών τους. Διώχθηκε για τις ιδέες και τη δράση του κι έμεινε 7 χρόνια παράνομος. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο Κόμμα.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Ο γιος του Σπύρος προσφέρει οικονομική ενίσχυση 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Περιστερίου του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στις 22-11-2012 συμπληρώθηκαν 25 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς, ΡΟΥΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Γεννήθηκε το 1933 στο χωριό Βαθύρρευμα Τρικάλων. Το 1948 μπαίνει στις γραμμές του ΔΣΕ μέχρι την αποχώρησή του από τη χώρα. Στην πρώην ΣΕ στην Τασκένδη, απόφοιτος τεχνικής σχολής, εργάζεται στο εργοστάσιο «Ουζμπεκσελμάς» με ειδικότητα εφαρμοστής και ηλεκτροκολλητής. Για την εργασία του τιμήθηκε με τους τίτλους «Ουντάρνικος Κομμουνιστικής Δουλειάς», «Ουντάρνικος Λενινιστικού Πεντάχρονου», «Νικητής της Σοσιαλιστικής Αμιλλας του 1973». Τιμήθηκε, επίσης, με πολλά τιμητικά γράμματα, το όνομά του γράφτηκε στον Πίνακα Τιμής του εργοστασίου.

Το 1977 επαναπατρίζεται μαζί με την οικογένειά της και διαμένει στο Βόλο.

Στη μνήμη του τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν για ενίσχυση του αγώνα του ΚΚΕ, 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μετάλλου Ν. Μαγνησίας.

***

φωτ.(χαρτι)

Ο σύντροφος ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΪΔΟΣ γεννήθηκε το 1931 στο Κάτω Γραμματικό της Πέλλας και έζησε τα νεανικά του χρόνια στη Νάουσα. Εμαθε την τέχνη του τσαγκάρη. Το 1960 μετανάστευσε στη Γερμανία. Ιδρυτικό μέλος της ελληνικής Κοινότητας στη Φύρτη Δ. Γερμανίας, διατέλεσε για πολλά χρόνια στη διοίκηση της. Επανήλθε στην Ελλάδα το 1995. Υπήρξε σταθερός και τίμιος αγωνιστής πιστός στο Κόμμα και τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Ο Αποστόλης Μάιδος πέθανε την Παρασκευή 26 Οκτώβρη 2012.

ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στη μνήμη του, σύντροφοι από τη Νάουσα προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

Ο Φουσέκης Χρήστος προσφέρει το ποσό των 80 ευρώ, μέσω της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, στη μνήμη των ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΡΑΥΛΗ μαχητών του ΕΛΑΣ, που πήραν μέρος στην επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου.

***

φωτό

Την 1-1-2013 συμπληρώνονται 16 χρόνια από τότε που έφυγε ο αγωνιστής της Εθνικής μας Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα, Μαρία, και τα παιδιά του, προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ «902» του ΚΚΕ.

Μαρία Στεφανίδου

***

φωτό

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας συζύγου και αδελφής, ΕΛΕΝΗΣ ΚΡΥΣΙΛΑ, για τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από το θάνατό της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Αντώνης - Τούλα

***

φωτο

Στη μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΙΟΥΣΗ, αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ταύρου, 50 ευρώ συμβάλλοντας στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και 50 ευρώ στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ταύρου.

Οικογένεια Κολιούση

***

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
φωτό (χαρτί)

Στη μνήμη του αγαπημένου μου ξαδέλφου, ΝΙΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, εκπαιδευτικού, ποιητή και συγγραφέα από την Κορυφή Κιλκίς, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Πυλαίας.

Αντωνιάδης Θεόφιλος

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ του Αθανασίου και του δολοφονημένου αδελφού του, ΣΤΑΘΗ, η οικογένειά του δίνει 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

φωτο

Εχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΕΒΙΖΑΤΟΣ ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του ήταν πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στην μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

φωτό

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο αδελφός του, Παντελής Καλαμπόγιας

***

Ο Ιορδάνης Κοπίδης προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, ως πρώτη δόση, στη μνήμη του αδερφού του, ΔΗΜΗΤΡΗ (ΚΟΠΙΔΗ) και του γαμπρού του, ΚΩΣΤΑ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ.

***

φωτό

Με τη συμπλήρωση 9 χρόνων του συντρόφου αγωνιστή του ΔΣΕ και πολιτικού πρόσφυγα στην Τασκένδη, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, η γυναίκα του και η κόρη του, Μαργαρίτα και Αγγελίνα, δίνουν στο Κόμμα 70 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Π. Κοκκινιάς Πειραιά, 350 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου, μάνας και γιαγιάς, ΜΑΥΡΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μέλους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αιγάλεω και συνεπούς αγωνίστριας του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα Αιγάλεω, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
Ο σύζυγος, Γεώργιος Παπαδημητρίου

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας θείος, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΑΜΑΒΛΙΑΣ, από τη Ζίτσα Ιωαννίνων. Σε όλη του τη ζωή έμεινε πιστός στις αρχές του ΚΚΕ και στην υποστήριξή του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΟΒ Κοινωνιολογίας για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τα ανίψια του

***

φωτό(χαρτί)

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΞΙΔΗ που έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιουλίου 2012, η γυναίκα του, Ηλέκτρα, και η κόρη του, Μάγδα, προσφέρουν 150 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χολαργού. Επίσης, μια συντρόφισσα και φίλη, αντί για στεφάνι, πρόσφερε 100 ευρώ, στη μνήμη του Νίκου.

***

φωτό

«Εφυγε», πρόσφατα, σε ηλικία 90 χρόνων, ο σ. ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΜΑΡΕΛΟΣ. Γεννήθηκε στο Λεβίδι Αρκαδίας. Εμεινε ορφανός από μικρός, από 14 χρόνων έφυγε για την Αθήνα και δούλεψε σερβιτόρος. Πήρε μέρος στο εργατικό ΕΑΜ Αθήνας και, το 1943, εντάχθηκε, από τους πρώτους ΕφεδροΕΛΑΣίτες, στο χώρο του επισιτισμού. Πήρε μέρος, στο μεγάλο Δεκέμβρη, στην πρώτη γραμμή της μάχης της Αθήνας. Με την Συμφωνία της Βάρκιζας παρέδωσε το όπλο του, στη Δεσφίνα Φωκίδας, υπακούοντας στο Κόμμα. Απ' εκεί και πέρα άρχισαν οι διώξεις και εξορία στην Ικαρία και τη Μακρόνησο μέχρι το 1954. Συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα των σερβιτόρων και εκλέχτηκε μέλος στο ΔΣ του σωματείου.

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΜΑΡΕΛΟΥ, η γυναίκα του και τα παιδιά του, προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

***

φωτό

Σαν σήμερα, έκλεισαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ. Ο σύντροφος Αντώνης πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή «ορθοστατών και ορθοβαδίζων», αγωνιζόμενος για τα δίκια της εργατικής τάξης, για τον ερχομό του σοσιαλισμού. Μπροστάρης στους αγώνες των τραπεζοϋπαλλήλων, δε λύγισε στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης, «δίδαξε» με τη δράση του αγωνιστικό ήθος, αδιαλλαξία στην πάλη για το σοσιαλισμό, τη σχετική έγνοια για οτιδήποτε εξυψώνει τον άνθρωπο απ' τη σαπίλα του συστήματος.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Στη μνήμη του, με την υπόσχεση ότι συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού της ΚΟΑ, και 50 ευρώ, μέσω Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Η σύζυγός του, Γιάννα, ο γιος του, Μηνάς

* Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ, που «έφυγε» σαν σήμερα, πριν από 7 χρόνια προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Θανάσης Λάππας και Γιώργος Ποντικός

* Στην μνήμη του συντρόφου και φίλου ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση ΚΚΕ, μέσω της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού της ΚΟΑ. «Είσαι πάντα μαζί μας».

Αλεξάνδρα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας και φίλης, ΜΑΡΙΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 19/11/2012 προσφέρονται στο ΚΚΕ 170 ευρώ. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η αταλάντευτη στάση της στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο αποτελεί παράδειγμα για τη συνέχιση του αγώνα της εργατικής τάξης.

Η ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου, σύντροφοι και φίλοι της

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΙΟΥ, η Κική και ο Γιώργος προσφέρουν 200 ευρώ για τη δίμηνη οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γουδιού.

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΙΣΗ που φέτος συμπληρώνονται 16 χρόνια από το θάνατό του, η Μαρία Χαρίση προσφέρει 20 ευρώ, στην ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση.

ΑΝΤΥΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΥΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
***

ΦΩΤ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων σήμερα, από την απώλεια του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού ΠΟΛΥΖΩΗ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ, εκδότη, πιστού αγωνιστή και υπέρμαχου της ειρήνης και της ελευθερίας, που αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη και τον αγώνα των ιδανικών του ΚΚΕ, γνωρίζοντας διώξεις με εξορίες στην Ικαρία και τη Μακρόνησο, τιμούμε τη μνήμη του προσφέροντας 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τα παιδιά Βούλα και Κωστής Αναγνωστόπουλος, ο εγγονός Δημοσθένης

***

φωτό

Η οικογένεια Τσέμε προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, στη μνήμη του πατέρα, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

***

φωτό

Στις 2 Γενάρη 2012, «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΜΕΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Νίτσα και τα παιδιά του προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

φωτό(χαρτί)

Η οικογένεια Τσεμέ προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΤΣΑΡΑ, Επονίτισσας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.

***

φωτό

Στις 4 Δεκέμβρη 2012 συμπληρώνονται 2 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος ΓΟΥΡΟΥΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

Στην μνήμη του, η γυναίκα του, η κόρη του και οι σ/φοι Βλαχάκης Φάκαρος, Κώστας Τσιάντες, Γιάννης προσφέρουν 160 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του φίλου σ. ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ για τις 40 μέρες από το θάνατό του, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε 80 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου.

Ζαχαρούλη - Χρήστος

Νίκος Γκαγκαδέλης

***

φωτό(χαρτί- αρχείο)

Στη μνήμη του σ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΛΑΤΣΗ, μέλους του ΚΚΕ για 70 χρόνια, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος προσφέρω 2.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η γυναίκα του και συντρόφισσα

Ευσταθία Χαλάτση

***

ΦΩΤ. 3

Στις 30 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη) ΑΔΑΛΗ, γιου των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Χρήστου και Σοφίας Αδαλή, παιδί της γενιάς του Εμφυλίου και της πολιτικής προσφυγιάς. Ακολουθώντας τις αγωνιστικές παραδόσεις των γονιών του, αναδείχθηκε σε στέλεχος της οργάνωσης της νεολαίας των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης, όπου διετέλεσε και Γραμματέας της Οργάνωσης της ΚΝΕ. Σπούδασε Μηχανολόγος - Μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Γκόρκι. Εργάστηκε με την ειδικότητα του Μηχανολόγου-Μηχανικού και αναδείχτηκε Ανώτερο Τεχνικό Στέλεχος στον κλάδο της Ναυτικής Μηχανολογίας. Μετά τον επαναπατρισμό της οικογένειάς του στην Ελλάδα, το 1979, είχε δραστήριο ρόλο στην κοινωνική ζωή της παροικίας των πολιτικών προσφύγων και αργότερα στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Ο Δημήτριος Αδαλής έμεινε πιστός στα ιδανικά για το οποία αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

Στις 2 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ.

Στις 16 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 24 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας πατέρα ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1936, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ.

Στη μνήμη τους η οικογένεια Αδαλή προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «902», για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτο

«Εφυγε» πριν λίγες μέρες από κοντά μας ο σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ, γεωπόνος, επί χρόνια συνδικαλιστής στο Σύλλογο Γεωπόνων Ν. Αττικής. Πιστός από τα νεανικά του χρόνια στις αξίες και τα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας πορεύτηκε μέχρι το τέλος της ζωής του σταθερά και αταλάντευτα στην πραγματοποίηση αυτών των οραμάτων μέσα από ανυπέρβλητες δυσκολίες που ορθώνονταν κάθε φορά μπροστά του από τους εχθρούς του λαού. Παιδί του Γιώργου Πλουμπίδη αδελφού του λαϊκού ήρωα του ΚΚΕ, Νίκου Πλουμπίδη, και της αγωνίστριας μάνας του Ευρυδίκης Μιχαλοπούλου, δασκάλας από την Αλφειούσα Ηλείας, ο Βασίλης βίωσε τα «πέτρινα» χρόνια των σκληρών διωγμών, την εξορία του πατέρα του στην Ικαρία, τη στυγνή δολοφονία του θείου του, το θάνατο της μάνας του από τα κυνηγητά των ταγμάτων ασφαλείας καθώς και την άνανδρη δολοφονία του ήρωα Σωτήρη Πέτρουλα, που πέθανε στα χέρια του. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες μου απ' τον ερχομό του Βασίλη και των τεσσάρων αδελφών του στον παππού τους στην Αλφειούσα, που τα μεγάλωσε ορφανά μέσα σε στερήσεις και εμπόδια. Δε θα ξεχάσω τις συνομιλίες μας όταν, ώριμος πια, ερχόταν στο χωριό και επέμενε ότι παρά το προσωρινό πισωγύρισμα και την οπισθοδρόμηση του λαϊκού κινήματος το δίκιο της εργατικής τάξης θα λάμψει και θα υπερισχύσει.

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αγαπημένε Σύντροφε, Καλό σου ταξίδι στην καινούρια πατρίδα και να ξέρεις πως η σιωπή σου τώρα θα είναι η φωνή σου.

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Γιώργος Γκρουμούτης.


ΑΛΕΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΑΛΕΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΠΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΥΡΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΥΡΑ

ΓΟΥΡΟΥΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΟΥΡΟΥΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΡΥΣΙΛΑ ΕΛΕΝΗ
ΚΡΥΣΙΛΑ ΕΛΕΝΗ

ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΔΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΔΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΙΑΜΑΒΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΙΑΜΑΒΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΖΕΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΖΕΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Τακης)
ΑΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Τακης)

ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΝΤΕΛΗΣ Σ.ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΜΑΝΤΕΛΗΣ Σ.ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΡΟΥΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΟΥΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΣΕΦΕΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΕΦΕΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΝΤΑΞΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΝΤΑΞΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ

ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΤΣΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΤΣΑΡΑ ΣΟΦΙΑ

ΜΑΪΔΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜΑΪΔΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΥΜΑΡΕΛΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΟΥΜΑΡΕΛΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ