Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
Αύριο το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ

Το 28ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 2 Δεκέμβρη, ενώ οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Δεκέμβρη.

Η «Δημοκρατική Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) με διακήρυξή της προς τους αντιπροσώπους, αλλά και πλατιά στους εργαζόμενους του νησιού καλούν σε πάλη για αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, για απαλλαγή από τις δυνάμεις της σημερινής πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο που στήριξαν και υπηρέτησαν την υποταγή και το συμβιβασμό.

Ενδεικτικά τα όσα περιγράφει στη διακήρυξή της η παράταξη για την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΡ (ΠΑΣΚΕ), η οποία τα τρία τελευταία χρόνια, οπότε και κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να εκφυλίσει το νόημα και το περιεχόμενο που πρέπει να έχουν οι αγώνες των εργαζομένων.

«Οργάνωσε - αναφέρει χαρακτηριστικά - σεμινάρια με θέμα "Τα αναπτυξιακά πρότυπα και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας", ξεκαθαρίζοντας ότι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα καθώς και το ξεπέρασμα της κρίσης τα βλέπει μόνον μέσα από την καπιταλιστική ανάπτυξη». Επίσης:

  • Εδωσε δείγματα γραφής, το πώς αντιλαμβάνεται την ταξική συνεργασία, αφού μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης (εκλεγμένοι από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων) υπέγραψαν ΣΣΕ με μειώσεις του 13% και χωρίς καν να γίνει Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης. Ποινικοποιούν τους αγώνες, απειλώντας το ταξικό κίνημα και αποπέμπουν πρωτοπόρους εργάτες από τις Διοικήσεις τους, όταν αποκαλύπτουν τον υπονομευτικό και αποπροσανατολιστικό ρόλο τους μέσα στο εργατικό κίνημα.
  • Εκκωφαντική ήταν η σιωπή της τόσο στο κλείσιμο Συνεταιριστικών Τραπεζών όσο και στην επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι σε Εμπορική και ΑΤΕ.
  • Προχώρησε σε εφαρμογή του Προγράμματος της «Κοινωφελούς Εργασίας» του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ στο Δήμο, καταργώντας και στην πράξη τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).
  • Υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια το φορομπηχτικό, αντιλαϊκό εργαλείο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
  • Δεν μπήκε καν στον κόπο να οργανώσει αγώνες με αφετηρία τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο, που βέβαια αντανακλούν τη γενικότερη πολιτική κατάσταση (π.χ. στο Νοσοκομείο, το ΙΚΑ, τον ΦΠΑ, το Νερό, την έλλειψη Αντισεισμικής Θωράκισης και Αντιπλημμυρικών Εργων, το Ακτοπλοϊκό, κ.λπ.).
  • Δε διαφώνησε ούτε διαφωνεί με την επιχειρηματική δράση στο νοσοκομείο, όπως με τα διόδια των 5 ευρώ και τα απογευματινά ιατρεία, τα τσουχτερά εξέταστρα, αφού δεν οργάνωσε αγώνες για να τα μπλοκάρουν αλλά αρκέστηκε σε παρεμβάσεις που αφορούσαν τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων χωρίς να ακουμπούν το βασικό: νοσοκομείο στελεχωμένο με επαρκές, μόνιμο, πλήρους απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.

Η ΔΕΑΣ υπογραμμίζει ότι οι συσχετισμοί πρέπει να αλλάξουν σήμερα όχι αύριο. «Να απαλλαγούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλλιέργησαν τις αυταπάτες, ότι μέσα από μια καλύτερη διαχείριση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργάτες και τις εργάτριες. Να κτίσουμε ένα κίνημα που θα είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας και αντίστοιχο της επίθεσης που δεχόμαστε, χειραφετημένο από τους μονοδρόμους της καπιταλιστικής ανάπτυξης και τα εκβιαστικά διλήμματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ