Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΣΠΑΙΤΕ
Αντιδρούν στις συγχωνεύσεις οι σπουδαστές

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ απέναντι στα σχέδια συγχώνευσης τμημάτων της Σχολής και χτες προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση του ιδρύματος προκρίνει τη μείωση των τμημάτων από πέντε σε τρία. Οι φοιτητές με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης την περασμένη Πέμπτη αποφάσισαν κατάληψη της διοίκησης για μία εβδομάδα. Μία κινητοποίηση που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν παρά την απροκάλυπτη απόφαση της διοίκησης της σχολής (Διοικούσας Επιτροπής) για αναστολή της λειτουργίας της ΑΣΠΑΙΤΕ «λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκαλούνται από την κατάληψη των σπουδαστών»!

Οι σπουδαστές δηλώνουν ότι δεν κάμπτονται από τη στάση της διοίκησης, η οποία σπεύδει να εφαρμόσει τις κατευθύνσεις για αλλαγή του «χάρτη» της ανώτατης εκπαίδευσης με κριτήρια της αγοράς, και δίνουν ραντεβού με τους συναδέλφους τους από τα ΤΕΙ στο συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη. Ο Σύλλογός τους θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση και των εστιακών σπουδαστών της σχολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ