Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Δράσεις αλληλεγγύης για την Υγεία του λαού

Σύσκεψη για την οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης και στον Τομέα της Υγείας, διοργανώνει σήμερα το απόγευμα 7 το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου, στα γραφεία της (Μενελάου & Χρησυίδος). Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή «στην περιοχή για τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής αντιστοιχούν μόλις 50 γιατροί στα δύο ΙΚΑ που εξυπηρετούν την περιοχή. Πάνω από το 65% των μικροεπαγγελματιών στο Ιλιον δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, λόγω αδυναμίας πληρωμών στον ΟΑΕΕ. Τα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή ξεπερνούν το μέσο όρο του 25% με συνέπεια χιλιάδες άνεργοι να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χιλιάδες συνταξιούχοι του Ιλίου επιβαρύνονται με αυξήσεις έως 50% στα φάρμακα που πληρώνουν με τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις. Χρόνια πάσχοντες επιβαρύνονται πλέον με ποσοστό έως και 25% για τα φάρμακά τους από 0 - 10% που ίσχυε έως τώρα. Ασθενείς καλούνται να πληρώσουν μέχρι και για υλικά που υπάρχουν σε έλλειψη στα νοσοκομεία. Μαζί με όλα αυτά, επιβάλλουν και το χαράτσι των τηλεφωνικών ραντεβού (...)

Απέναντι στη φτώχεια του λαού και στην εξαθλίωση που επιβάλλουν, μία επιλογή έχουμε. Οργάνωση του αγώνα για: Σφράγισμα και ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας όλων των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δωρεάν πρόνοια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους χωρίς άλλες προϋποθέσεις, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση του χαρατσιού των τηλεφωνικών ραντεβού. Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων της Υγείας - Πρόνοιας στα δικά μας χέρια. Μαζί με την κοινωνική συμμαχία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή, να υψώσουμε λαϊκό τείχος προστασίας για κάθε λαϊκό νοικοκυριό που θα του στερεί την Υγεία - Πρόνοια».

Κινητοποίηση στο «Αγία Ολγα»

Κινητοποίηση, απαιτώντας να μην κλείσει και να μη συρρικνωθεί κανένα από τα νοσοκομεία της περιοχής («Αγία Ολγα», «Παμμακάριστος» και 7ο θεραπευτήριο ΙΚΑ, και να μη γίνεται καμιά πληρωμή από τους ασθενείς για εξετάσεις, θεραπεία, νοσηλεία, κανένας ανασφάλιστος, άνεργος, άπορος χωρίς δωρεάν περίθαλψη, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, έξω από το νοσοκομείο «Αγία Ολγα», οι Λαϊκές Επιτροπές Νέας Ιωνίας, Πατησίων - Κυψέλης, Νέου Ηρακλείου & Μεταμόρφωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ