Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για κενά, μεταφορές, στέγαση

Από τη χθεσινή μαζική κινητοποίηση στην Κεφαλονιά
Από τη χθεσινή μαζική κινητοποίηση στην Κεφαλονιά
Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις που προωθούνται στα σχολεία αντί για κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12.30 το μεσημέρι και για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών απαίτησαν με μία δυναμική και μαχητική συγκέντρωση έξω από την έδρα της Περιφέρειας εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στην Κεφαλονιά. Η κινητοποίηση ήταν άμεση όταν τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη σταμάτησαν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων για τους μαθητές, σαν συνέπεια της παύσης πληρωμών από πλευράς του κράτους. Την ίδια κιόλας μέρα έγιναν μαζικές γενικές συνελεύσεις γονέων, παραστάσεις στην Περιφέρεια, συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων και Σχολικών Συμβουλίων και πολύμορφες κινητοποιήσεις μαθητών.

Κάτω από την πίεση αυτή, η Περιφέρεια προέβη σε μια μερική αντιμετώπιση του προβλήματος και τα δρομολόγια χτες έγιναν κανονικά όμως το πρόβλημα παραμένει. Ετσι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βρέθηκαν χτες έξω από την Περιφέρεια, με τους μαθητές να δίνουν τον τόνο με συνθήματα συνολικά για το δικαίωμά τους στην παιδεία. Απαίτησαν από τους αρμόδιους μόνιμη λύση και έδωσαν το μήνυμα ότι δε θα χωρέσουν τις ανάγκες τους στις παραινέσεις ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα προβλήματα».

  • Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για τα ζητήματα σχολικής στέγης, η δημοτική αρχή της Πετρούπολης, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, οργανώνουν σήμερα Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ.
  • Καμία συγχώνευση τμημάτων -άμεσα να προσληφθούν εκπαιδευτικοί- καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών είναι τα κεντρικά αιτήματα με τα οποία οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» και Αιγάλεω προχωρούν την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, σε στάση εργασίας και αποκλεισμό της Γ' Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, στις 8 το πρωί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ