Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ
Συνάντηση πρωθυπουργών

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Κιργιζία όπου στις 5 Δεκέμβρη θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου πρωθυπουργών των κρατών-μελών της Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάη (ΟΣΣ). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Μεντβέντεφ θα συναντηθεί με τον Κιργίζιο ομόλογό του, Ζαντόρο Σατιμπαλντίεφ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΟΣΣ θα τεθούν ζητήματα εμβάθυνσης της συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της επιστήμης και της τεχνολογίας, της υγείας, της γεωργίας, της πρόληψης και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Αναμένεται πως οι πρωθυπουργοί της ΟΣΣ θα εγκρίνουν έναν κατάλογο μέτρων για την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας της ΟΣΣ, τον προϋπολογισμό της ΟΣΣ για το 2013, θα λάβουν μια σειρά αποφάσεων σχετικές με τη δημοσιονομική και οργανωτική δραστηριότητα των μονίμων οργάνων της ΟΣΣ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν οι προοπτικές ίδρυσης του Ειδικού Λογαριασμού (Ταμείου Ανάπτυξης) και της Τράπεζας Ανάπτυξης. Θα εξεταστούν οι προοπτικές για την εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών, για τη δημιουργία ενός δικτύου αξιόπιστων εφοδιαστικών αλυσίδων και διαδρόμων μεταφοράς. Η Ρωσία σκοπεύει να προτείνει στους εταίρους της να χρησιμοποιούν το διαμετακομιστικό δυναμικό της Ρωσίας καθώς και τις σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μεταφορά.

Η Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) είναι μια περιφερειακή διακρατική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2001. Τα μέλη της είναι η Ρωσία, η Κίνα, το Καζαχστάν, η Κιργιζία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, το καθεστώς παρατηρητή στη ΟΣΣ έχουν το Ιράν, το Πακιστάν, η Ινδία, η Μογγολία και το Αφγανιστάν, ενώ η Λευκορωσία και η Σρι Λάνκα έχουν αποκτήσει το καθεστώς του «εταίρου».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ