Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΑΠ ΜΜΕ
Απέρριψε την πρόταση των Ενώσεων του Τύπου

Με τη διπλή ψήφο του δημοσιογράφου - προέδρου του Ταμείου Κ. Τσουπαρόπουλου και την απουσία των εκπροσώπων ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ

Με χρήση της διπλής ψήφου του προέδρου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, η διοίκηση του Ταμείου, απέρριψε τελικά χτες, το αίτημα των Ενώσεων των συντακτών περιοδικού Τύπου, των πρακτορείων, των λιθογράφων, του προσωπικού και των φωτορεπόρτερ (ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΠΕΑ, ΠΕΛ, ΕΠΠΗΤ, ΕΦΕ) να πάρει θέση ενάντια στην ένταξη στον ΕΟΠΥΥ, ότι δε θα προχωρήσει στις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις και για τη διαφύλαξη των αποθεματικών και των πόρων του Ταμείου.

Την πρόταση των Ενώσεων καταψήφισαν ο πρόεδρος Κώστας Τσουπαρόπουλος, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών Ευάγγελος Σπύρου και Νίκος Λάγιος, καθώς και ο εκπρόσωπος των εφημεριδοπωλών Αθήνας Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Υπερψηφίστηκε από τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων δημοσιογραφων ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο, τον εκπρόσωπο της ΕΤΗΠΤΑ Γιώργο Μυλωνά, της ΕΣΠΗΤ Μαρία Ζαρίφη και Μ. Σαμαρά.

Απουσίαζαν πέντε μέλη, μεταξύ των οποίων οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων Στ. Νικολόπουλος (ΕΣΗΕΑ) και Χρ. Χαλεπίδου (ΕΣΗΕΜΘ).

Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ για την καταψήφιση της πρότασης ήταν ότι η διοίκηση δεν μπορεί «να δεσμεύσει» τους υπαλλήλους του Ταμείου να μην προχωρούν σε «διαπιστωτικές πράξεις» γιατί τότε θα ...βρουν τον μπελά τους (!).

Τη διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την άρνησή της να στηρίξει και να λάβει θετική απόφαση στο αίτημα των 7 Ενώσεων από το χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ώστε να εμποδίσουμε το ξεπούλημα και την αρπαγή των πόρων και των αποθεματικών του Ταμείου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Αθηνών σημειώνοντας ότι «αντί αυτού περιορίστηκαν σε ένα κείμενο - ευχολόγιο που δε δεσμεύει σε τίποτα κανέναν. Είναι άξιο αναφοράς, ότι για να απορριφθεί το κείμενο των Ενώσεων χρειάστηκε να κάνει χρήση της διπλής ψήφου ο πρόεδρος του Ταμείου Κ. Τσουπαρόπουλος, αφού υπήρξε ισοψηφία».

Καταγγέλλει επίσης, τον πρόεδρο των εφημεριδοπωλών Αθήνας και «εκπρόσωπό» τους (εφημεριδοπωλών και υπαλλήλων πρακτορείων) στο ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Δ. Αναστασόπουλο, ο οποίος λειτουργώντας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν υπερψήφισε την πρόταση των Σωματείων!

Το ΔΣ της Ενωσης Πρακτορείων δηλώνει ότι συνεχίζει τον αγώνα και ότι «αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων! Θα βάλουμε κάθε εμπόδιο, με κάθε τρόπο στην εφαρμογή των μέτρων που θίγουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και όχι μόνο! Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με παροχές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ