Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ -ΧΙΝΗ
ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ -ΧΙΝΗ
φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μας ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ η Κατερίνα και ο Τάκης συνεισφέρουν 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

Στη μνήμη της αδερφής μου, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ, που την περασμένη Κυριακή είχε την ονομαστική της εορτή, και στη μνήμη του αδερφού μου, ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΑΛΑ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Υπηρεσιών της Αχτίδας των ΕΒΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, το ποσό των 1.000 ευρώ.

Ειρήνη Ζεγκίνη

***

2 φωτ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ και ΦΑΛΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ - ΡΙΤΣΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ερη Ρίτσου, Λητώ Πασχάλη

***

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

***

2 φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ, ΜΑΛΤΕΖΟΥ και ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟΥ, καθώς και στη μνήμη όλων των κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας με τη σημαία του ΚΚΕ, καταθέτω από την πενιχρή μου σύνταξη 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ιβανούδης Σωτήρης, Ν. Ιωνία Βόλου

***

φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή και πρωτεργάτη της Εθνικής Αντίστασης στο Ρέθυμνο, ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, η γυναίκα του Στέλλα Μαθιουδάκη για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ρεθύμνου του Κόμματος.

***

φωτ.

Στις 27 Νοέμβρη 2012 πέρασαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μου η συντρόφισσά μου ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο χαμός της άφησε πόνο και μοναξιά. Η απουσία της κάθε μέρα γίνεται πιο αισθητή.

Στην άσβεστη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου, ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ ΘΑΝΑΣΗ, του κουνιάδου μου ΠΑΤΣΙΟΡΑ ΜΙΧΑΛΗ, που έπεσαν μαχητές του ΔΣΕ στα πεδία των μαχών, και του διοικητή της 132 Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΚΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Ελευθεριού - Κορδελιού Θεσ/νίκης, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Ο σύζυγός της στη ζωή και τους αγώνες, Μπαχτσεβάνης Απόστολος, τα παιδιά του Θανάσης, Χρυσούλα, Λαμπρινή

***

φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή η ΚΥΡΙΑΚΗ (Κική) ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ - ΣΑΒΒΙΔΟΥ, μάνα και γιαγιά, ανυποχώρητη κομμουνίστρια, μαχήτρια του ΔΣΕ και της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.

Ο σύζυγός της, Χρήστος Δίγκογλου

***

φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου και πατέρα μας, ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΠΑΝΤΕΛΗ (φωτ.), που γεννήθηκε στη Νέα Φυλή Σερρών το 1931, κομμουνιστή αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για το καλό του τόπου, προσφέρω 20 ευρώ, όπως και στη μνήμη του πατέρα του, ΤΖΙΤΖΙΚΑ ΙΣΑΑΚ, αγωνιστή που πέθανε στο Τσιρτσίκ της Τασκένδης.

***

φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (φωτ.), κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, των συντρόφων και φίλων μας, «τα βαριά τιμόνια», ΕΡΙΛΙΑΔΗ ΣΑΚΗ και ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΣΑΚΗ, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω Ανατολικής Υπαίθρου Θεσ/νίκης, 500 ευρώ.

Παρθένα και Παύλος Κεραμιδάς

***

φωτ.

Στη μνήμη του φίλου συναγωνιστή και συντρόφου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 9.11.2012, ο Κώστας Χαραλαμπίδης προσφέρει στο Κόμμα μας 100 ευρώ και ο Τσακαλίδης Δαμιανός 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ
ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ
***

3 Φωτ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που πάλεψαν σε όλη τη ζωή τους για τα μεγάλα ιδανικά του ΚΚΕ. Και του αδερφού μας, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Βότση, 200 ευρώ ενίσχυση.

***

2 φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του θείου μας ΣΤΕΦΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, που αναλώθηκε στον αγώνα για τα δίκαια των καπνεργατών, καθώς και στη μνήμη όλων όσοι έπεσαν για τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ανθρωπιάς, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 3.000 σουηδικές κορόνες, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω Κομματικής Οργάνωσης Στοκχόλμης του ΚΚΕ.

Αννα, Κατερίνα

***

φωτ.

Στη μνήμη του σ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, που έφυγε από τη ζωή πριν 11 χρόνια, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αχαρνών, το ποσό των 200 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του, Ευγενία, τα παιδιά του

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΗΛΙΑ ΜΠΑΝΑΚΟΥ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός του, του ΚΚΕ, 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Περιστερίου και ΚΟΒ Νταμαρακίων Αγίου Σπυρίδωνα.

Η γυναίκα του, Μάγδα, η αδελφή του, Γιώτα,

τα ανίψια του, Στέλιος - Μαρία

***

φωτ.

Σήμερα, Κυριακή 9 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 5 χρόνια απουσίας της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και αδελφής, ΛΟΥΛΗΣ ΠΑΛΟΥΜΠΗ, όμως για μας είναι καθημερινά παρούσα στη σκέψη και την καρδιά μας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνα - Κολωνού, 300 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, του Κόμματος στο οποίο ακλόνητα πίστευε σε όλη τη ζωή της.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ
Ο σύζυγός της, Νίκος Παλούμπης, τα παιδιά της, Ιωάννα, Μαργαρίτα και Θεοδώρα, η αδελφή της, Βασιλική Σκανδάλη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, συνταγματάρχη ΕΑ, από το Νιπιδητό Ηρακλείου Κρήτης, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατό του (9.12.2010), προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του, Βάσω

***

2 φωτ.

Στη μνήμη των αγαπημένων συντρόφων και φίλων ΓΙΑΝΝΗ και ΜΑΧΗΣ ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑ προσφέρουμε 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ηλιούπολης.

Βασίλης και Μαρία Μανθά

***

Στη μνήμη των γονιών μας, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ, που κλείνει ένα χρόνο που «έφυγε» από κοντά μας, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, από το Θρυλόριο Κομοτηνής, και ΙΩΑΝΝΗ ΖΟΥΠΙΔΗ, ΧΡΥΣΑΦΩΣ ΖΟΥΠΙΔΟΥ και του αδελφού μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΟΥΠΙΔΗ από το Χειμώνιο Ορεστιάδας, τα παιδιά τους Νίκη Κυριακίδου και Γιώργος Ζουπίδης και τα εγγόνια τους Νατάσα και Κωνσταντίνα προσφέρουν: 200 ευρώ στο ΝΣ Ροδόπης της ΚΝΕ και 800 ευρώ στη ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Αυτές τις μέρες κλείνουν 12 χρόνια από τον απροσδόκητο χαμό της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και συντρόφισσας ΣΟΦΙΑΣ ΧΙΝΗ - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ. Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν επίσης τελειόφοιτος του Φιλοσοφικού Τμήματος της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών. Στα φοιτητικά της χρόνια ήταν δραστήριο μέλος της Νεολαίας ΕΔΑ και της Νεολαίας Λαμπράκη. Στη διάρκεια της χούντας κυνηγήθηκε για την αντιδικτατορική της δράση και της αφαιρέθηκε το διαβατήριο ως επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Απέκτησε την ειδικότητα της παιδιάτρου. Το 1974 έγινε μέλος του ΚΚΕ και ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση. Εξελέγη δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου. Εμεινε πάντα πιστή στις αρχές του Κόμματος. Επί πολλά χρόνια ήταν μέλος της Επιτροπής Πόλης του Πειραιά και υπεύθυνη στο χώρο της Υγείας και των επιστημόνων του Πειραιά. Ηταν επίσης μέλος του Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αγάπη μας για τη Φούλη μένει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μας και η θύμησή της πάντα ζωντανή στην ψυχή μας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ
Στο ΚΚΕ, που τόσο αγάπησε και πίστεψε, προσφέρουμε ως δεύτερη δόση 200 ευρώ στην ΚΟΒ Αλίμου.

Ο σύζυγος Τάκης Μιχαλάκος, οι κόρες της Μαρία - Αμαλία - Γεωργία και ο γαμπρός της Βασίλης Δημητριάδης

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου αγωνιστή ΑΡΗ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ. Ο Αρης γεννήθηκε στις 3.2.1955 στο Ροδολείβος Σερρών από αγροτική οικογένεια κομμουνιστών και αντιστασιακών, που από το 1958 μένουν οικογενειακώς στην Αθήνα. Το 1970, μαθητής ακόμα, μέσα στη δικτατορία, οργανώνεται στη ΜΟΔΝΕ και στην ΚΝΕ. Το 1973 τελειώνει το Γυμνάσιο και πάει παράνομα, διά μέσου Βερολίνου, στη Μόσχα. Σπουδάζει δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ και ήταν διδάκτορας Φιλοσοφίας του ίδιου πανεπιστημίου. Εγινε μέλος του ΚΚΕ στα 1975. Κατά διαστήματα δουλεύει στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μόσχας (Ελληνική εκπομπή) και στο διεθνές περιοδικό «Προβλήματα της Ειρήνης και του Σοσιαλισμού». Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του ρεπορτάζ, ενώ, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, είχε αναπτύξει και συγγραφική δραστηριότητα. Από το 1980 δούλεψε στον «Ριζοσπάστη», στην ΣΕ της ΚΟΜΕΠ, στον «902» και σ' άλλους τομείς δουλειάς του Κόμματος. Ηταν πολέμιος του οπορτουνισμού και του αναθεωρητισμού και του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω στην ΚΟ Οικοδόμων Πειραιά του ΚΚΕ 30 ευρώ.

ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ
ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ
Νίκος Καλλιγιαννίδης

***

Συμπληρώνονται φέτος 6 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΑΚΙΔΗΣ από την Καβάλα.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, Τούλα Πετρακίδου, προσφέρει 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ανιψιού μου ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΠΑ προσφέρω 300 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Ο θείος του Απόστολος Παππάς

***

φωτ.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τις 7 Δεκέμβρη 2011, όταν «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ. Γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1937 στην Κυψέλη της Αρτας σε εργατο-αγροτική οικογένεια. Μέσα σε μεγάλες στερήσεις σπούδασε δάσκαλος και συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σημαντική στιγμή της δράσης του ήταν η πολυήμερη απεργία πείνας το 1975 με σκοπό την αποχουντοποίηση της εκπαίδευσης, που αγκαλιάστηκε από το λαό της Κοκκινιάς και το λαϊκό κίνημα. Εντάχτηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός και αταλάντευτος μέχρι την τελευταία του πνοή. Αγωνίστηκε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, είτε σαν εκπαιδευτικός, είτε σαν συνδικαλιστής (διετέλεσε γραμματέας της ΔΟΕ από το 1987 έως το 1991), είτε σαν σχολικός σύμβουλος, είτε σαν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Νίκαιας (από το 2006) κι αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
Στη μνήμη του η σύζυγος, τα παιδιά και τα αδέλφια του προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 550 ευρώ.

***

3 φωτ.

Με αφορμή τον εορτασμό των 94 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος, στη μνήμη των: ΞΕΝΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΞΕΝΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (ΞΕΝΙΔΟΥ), τα παιδιά και αδέρφια όπως και ο εγγονός και ανιψιός (Επικαρίδου Καλλιόπη, Ξενίδης Ανέστης και Επικαρίδης Βασίλης) προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ ΕΑΒ, ως οικονομική ενίσχυση, 200 ευρώ. Την ίδια ώρα στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στις εργασίες του 19ουΣυνεδρίου του Κόμματος, για να καθοδηγήσει τους εργαζόμενους της χώρας στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και στη λαϊκή εξουσία.

***

φωτ.

Στην άσβεστη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και τον αγώνα, ΜΗΤΣΟΥ ΚΩΤΟΥΖΑ, στελέχους του δοξασμένου Κόμματός μας, του ΚΚΕ, και μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρω στο Κόμμα 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμησή του, μέσω ΚΟ Βέροιας.

Φρόσω Κωτούζα, Βέροια

***

2 φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΣΤΑ (ψευδώνυμο Αθάνατος) και ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ (ψευδώνυμο Χρύσα) ΖΗΣΑΚΗ από την Κυανή Εβρου (πρόσφυγες του 1922 από το Ζαλουφάκι, Ανατολική Θράκη), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρουμε στο ηρωικό μας ΚΚΕ 200 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Τα παιδιά τους Τασούλα και Σίμος

***

φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μας και πατέρα ΛΩΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, που πριν από 63 χρόνια έπεσε ηρωικά σε μάχη στο Γράμμο, λοχαγός του ΔΣΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η αδελφή του, Βότσικα Βικτώρια, και η κόρη του, Λώλη - Κολίτσια Ολγα

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού, ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Οι κόρες του, Κανέλα, Χρυσούλα, Τούλα

οι εγγονές του, Κλεοπάτρα, Αφροδίτη, Αννα

***

φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ, ΕΠΟΝίτης, μαθητής στην 7η τάξη Γυμνασίου, έλαβε μέρος στη μάχη του Σουφλίου (30/8 έως 2/9/1944) κατά των Γερμανών, ακινητοποιώντας, μαζί με τους συντρόφους του συμμαθητές, τη γερμανική αμαξοστοιχία που μετέφερε ενισχύσεις στο Νομό Εβρου από τη Θεσσαλονίκη, βάζοντας κορμούς δένδρων πάνω στις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής. Οι ΕΠΟΝίτες στη δεκάλεπτη διάρκεια της επίθεσης κατά της αμαξοστοιχίας από τους αντάρτες βρίσκονταν στο πλευρό των μαχητών του ΕΛΑΣ βοηθώντας τους με ό,τι χρειαζόταν. Για την ηρωική πράξη των νεαρών, τότε, ΕΠΟΝιτών, η ΠΕΑΕΑ τους απένειμε δίπλωμα και μετάλλιο. Ο Νομός Εβρου απελευθερώθηκε στις 3 - 4 Σεπτέμβρη 1944.

ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΟΥΒΕΤΑ προσφέρω στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, 50 ευρώ.

Ο αδελφός του, Μενέλαος Γουβέτας

***

Την 1η Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος για περισσότερα από 30 χρόνια πάλεψε για τους σκοπούς του ΚΚΕ ως μέλος του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, Ρίτσα, τα παιδιά του, Θοδωρής - Αντζελα, Χριστίνα - Γιώργος, τα εγγόνια του, Μαντώ - Ηλίας - Λευτέρης - Ελευθερία, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των πατεράδων μας, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ και ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, καθώς και των παππούδων μας ΜΙΧΑΛΗ ΡΟΥΚΟΥΝΑΚΗ (Ρούκουνα) και ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, η οικογένεια Θοδωρή και Χαράς Σπυριδάκη προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Ηρακλείου του Κόμματος.

***

φωτ.

Εδά, ύστερα από τσι 40 μέρες του μισεμού του ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΩΣΤΑ Χ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, η οικογένειά του προσφέρει στο Τιμημένο ΚΚΕ που υπεραγαπούσε, 200 ευρώ, μέσω ΝΕ Ηρακλείου του Κόμματος.

***

φωτ.

Ο ΚΩΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ, γεννημένος στο Αχλαδοχώρι Σερρών το 1925, πέθανε, την Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012, και κηδεύτηκε στο Κιβέρι Αργολίδας όπου ζούσε τα τελευταία 55 χρόνια. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας. Υπέστη εξορίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια και τελικά εκτοπίστηκε στην Αργολίδα το 1957. Ηταν μέλος του Κόμματος από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς να σταματήσει να υπερασπίζεται τα ιδανικά του κομμουνισμού σε όλη την πολυτάραχη ζωή του.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Στη μνήμη του η κόρη του, Μαρία, προσφέρει στην ΚΟ Αργολίδας του ΚΚΕ 300 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ, με τη συμπλήρωση 18 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού, το ποσό των 50 ευρώ.

Η γυναίκα του, Χαρίκλεια

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Ειρήνη Κάρδαρη

Αντωνία Βενέτη

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΕΦΑΛΑ ΝΙΚΟΥ η σύζυγός του, Αθανασία, προσφέρει 80 ευρώ και ο φίλος του Ζουμπουρλής Χρήστος 20 ευρώ στην ΚΟ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.


ΦΑΛΙΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ -ΡΙΤΣΟΥ
ΦΑΛΙΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ -ΡΙΤΣΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑ ΜΑΧΗ
ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑ ΜΑΧΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ(ΣΑΒΒΙΔΟΥ)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ(ΣΑΒΒΙΔΟΥ)

ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ
ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

ΠΑΛΟΥΜΠΗ ΛΟΥΛΗ
ΠΑΛΟΥΜΠΗ ΛΟΥΛΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΝΑΚΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΝΑΚΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ

ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΑΚΗΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΗΣΑΚΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΗΣΑΚΗ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΕΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΕΝΙΔΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΑ ΞΕΝΙΔΟΥ
ΣΩΤΗΡΙΑ ΞΕΝΙΔΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΞΕΝΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΞΕΝΙΔΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΩΤΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ Χ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ Χ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΛΩΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΛΩΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ