Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμησή του, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Π. Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού

***

φωτό 2

Στις 10 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο της αγαπημένης μου μητέρας ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της, καθώς και του πατέρα μου, ΝΤΙΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο τιμημένο Κόμμα μας το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γυθείου, για την οικονομική εξόρμηση.

Κατερίνα Σαραντάκου

***

φωτό

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ, από το Μαυροβούνι Γυθείου, ΕΠΟΝίτης στην κατοχή, πιάστηκε από τους συνεργάτες των κατακτητών και εκτελέστηκε στα 18 του χρόνια από τους Γερμανούς μαζί με άλλους 40 πατριώτες στον Πασσαβά Γυθείου, στις 7 Δεκέμβρη 1943.

Στη μνήμη τους, η ανιψιά του Κατερίνα Σαραντάκου, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου Κόμματός μας, του ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γυθείου.

Κατερίνα Σαραντάκου

***

ΦΩΤ. 4

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους πρόσφεραν στο ΚΚΕ, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου (Χρήστος Νταβαντζής):

* Ο Βελισάριος Δ. Πουρνάρας, ενωμοτάρχης της Χωροφυλακής, αντάρτης του ΕΛΑΣ στην περιοχή της Αρτας και μαχητής του ΔΣΕ από το 1946, σκοτώθηκε το 1947 σε ενέδρα στο χωριό Παλαιοκαριά Τρικάλων.

* Ο Κώστας Δ. Πουρνάρας γεννήθηκε το 1906, δάσκαλος, μέλος του ΚΚΕ από το 1930. Εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στον Αϊ-Στράτη. Στην Κατοχή δραπέτευσε, βγήκε στο βουνό αντάρτης του ΕΛΑΣ. Αξιωματικός του ΔΣΕ στον εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας και πέθανε τον Απρίλη του 1994 στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ
* Ο Γιώργος Γιαν. Νταβαντζής, μέλος του ΚΚΕ από προπολεμικά, εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στη Φολέγανδρο, δραπέτευσε, εντάχθηκε στο ΕΑΜ στην Κατοχή, μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας. Ηταν με το Τμήμα του Παλιούρα.

* Ο Ελευθέριος Γιαν. Νταβαντζής, ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ, τον Οκτώβρη του 1946 χρησιμοποιήθηκε ως σύνδεσμος από την ομάδα Παλιούρα, αποκόπηκε από την ομάδα, αρρώστησε και πέθανε στις 25 Νοέμβρη 1947.


ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ