Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΣΠΑΙΤΕ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ, ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων στη σχολή τους. Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης προχωρούν στις παρακάτω δραστηριότητες: Σήμερα θα κάνουν κινητοποίηση ενημέρωσης στον ΗΣΑΠ (Νερατζιώτισσα), αύριο θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τα προβλήματα των ΤΕΙ που έχει καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (12 ώρα στην Ομόνοια). Την Πέμπτη θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζουμε πως στην τελευταία Γενική Συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε ψήφισμα με το οποίο καθαίρεσε το ΔΣ, που έχει πλειοψηφία η ΠΑΣΠ, και αποφάσισε νέες εκλογές. Η ΠΑΣΠ, λειτουργώντας σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης πρότεινε τη συγχώνευση των τμημάτων Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας, όπως και των τμημάτων Εργων Υποδομής με Δομικών Εργων.

Στο ψήφισμα αναφέρεται πως «οι υπάρχοντες συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν πέρσι το Μάη στις εκλογές, από τους σπουδαστές, δεν μας αντιπροσωπεύουν, δεν αντιπροσωπεύουν τις διαθέσεις μας (...) Η ΠΑΣΠ έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ και δεν συνεδριάζει, δεν παίρνει αποφάσεις για Γενικές Συνελεύσεις». Ετσι, προτάθηκε και αποφασίστηκε η καθαίρεση του ΔΣ και η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία έχει την ευθύνη να υλοποιήσει τις αποφάσεις της ΓΣ για 10 μέρες μέχρι να γίνουν νέες εκλογές του σπουδαστικού συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ