Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
φωτο

Τον Απρίλη συμπληρώνονται 14 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ. Ο Θέμος, όπως ήταν γνωστός σε συγγενείς και φίλους, με καταγωγή από την Πόλη, γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1917. Από μικρός στη βιοπάλη, εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα των Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο Ναυτικό και στο ναρκαλιευτικό Πάραλος και αναδείχτηκε σε μέλος της ΚΕ του ΕΑΜ Ισμαηλίας. Συμμετείχε στο αντιφασιστικό κίνημα του Ναυτικού και για την πατριωτική του δράση «ανταμείφθηκε» με καταδίκη εξάκις σε θάνατο από τα έκτακτα στρατοδικεία, μένοντας για χρόνια έγκλειστος στα στρατόπεδα των Εγγλέζων «συμμάχων» (Ντεκαμερέ κ.ά.). Απελάθηκε από την Αίγυπτο το 1950 και μέχρι το 1958, οπότε και διαλύθηκαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, ήταν μέλος του παράνομου μηχανισμού του Κόμματος. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού και καθημερινός αναγνώστης του αγαπημένου του «Ριζοσπάστη».

Επ' ευκαιρία της πανελλαδικής Οικονομικής Εξόρμησης προσφέρουμε, στη μνήμη του και στο αγαπημένο του ΚΚΕ, το ποσό των 100,00 ευρώ.

Η σύζυγός του, Τούλα Σωτηροπούλου

Τα παιδιά του, Πλάτωνας και Νίκος Σωτηρόπουλος

***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΥ ΒΑΛΤΖΗ και της μητέρας μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΑΛΤΖΗ και της αδελφής μου, ΣΟΥΛΑΣ ΒΑΛΤΖΗ, επίσης, στη μνήμη του συντρόφου μου, στον αγώνα και τη ζωή, ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, που το ήθος και η αξιοπρέπεια και η αταλάντευτη στάση του στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αποτελεί παράδειγμα για συνέχιση του αγώνα της εργατικής τάξης.

Στη μνήμη τους, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης του ΚΚΕ.

ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗΣ
Ερμιόνη Αθανασίου

***

Στη μνήμη της χιλιάκριβης αδελφής μου, ΑΡΓΥΡΩΣ ΓΚΑΜΙΝΗ - ΒΕΛΙΟΥ, του αγαπημένου γαμπρού, ΑΡΗ ΒΕΛΙΟΥ, των γονιών μου, ΕΙΡΗΝΗΣ και ΜΙΚΕ ΓΚΑΜΙΝΗ, των θείων μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ και του φίλου και συντρόφου, ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ (Καλαματιανός), προσφέρω 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ν. Ερυθραίας - Κηφισιάς.

Κική Γκαμίνη

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μας, ΘΩΜΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ.

Ολγα - Γιώργης

***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού, ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗ, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων, ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΖΥΡΗ, ΒΑΪΑΣ ΨΥΤΑΚΙΔΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ, με την ευχή να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να φανούμε αντάξιοι στο «δρόμο» και τα ιδανικά που πίστεψαν και αγωνίστηκαν για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό και την Εργατική - Λαϊκή εξουσία.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μεσογείων της Αχτίδας Κατασκευών 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αντώνης και Μαρία Ξυπόλυτου, τα παιδιά τους, Γιώργος, Αθανασία και Κώστας


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΒΑΛΤΖΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΑΛΤΖΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ