Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Οχι στην «υδρογονοκίνηση» αυτοκινήτων

Ανεπαρκής κρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ) η τεκμηρίωση των ισχυρισμών των εταιρειών που διακινούν συσκευές ή συστήματα «υδρογονοκίνησης» για εγκατάσταση σε οχήματα, σύμφωνα με τις οποίες μ' αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται καύσιμα και μετατρέπονται τα αυτοκίνητα σε υβριδικά με χαμηλό κόστος. Οπως ανακοίνωσε η ΓΓΚ, έχει διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα διατίθενται στην αγορά τέτοιες συσκευές (εξοπλισμός «υδρογονοκίνησης», συσκευές υδρογόνου, συσκευές ηλεκτρόλυσης κ.λπ.) που προωθούνται ως λύσεις για την εξοικονόμηση καυσίμων, ακόμη και με τον ισχυρισμό «νερό για καύσιμο, κάντε το αυτοκίνητό σας υβριδικό με χαμηλό κόστος». Μάλιστα, όσοι πουλάνε τέτοιες συσκευές επικαλούνται μελέτες εργαστηρίων και εγκρίσεις ΚΤΕΟ.

Ακόμη, στο πλαίσιο διερεύνησης της αξιοπιστίας των παραπάνω ισχυρισμών, η Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης γνωστοποίησε στη ΓΓΚ ότι τα παραπάνω συστήματα «υδρογονοκίνησης» δεν εμπίπτουν σε κάποιο ευρωπαϊκό ή διεθνή κανονισμό και δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την έγκρισή τους. Η τοποθέτησή τους σε οχήματα δεν επιτρέπεται, δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες μετατροπές και κατά συνέπεια δε γίνεται αποδεκτή από τα ΚΤΕΟ.

Ηδη, όπως ανακοίνωσε η ΓΓΚ, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες επιβολής προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών, ενώ απευθύνει σύσταση στους καταναλωτές να μην αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ