Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
Οι χορηγίες δεν αξασφαλίζουν τη «σωτηρία» των σχολείων

Με χορηγίες προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολείων ο δήμος Δίου - Ολύμπου στην Πιερία. Ετσι, με χορηγία του κοινωφελούς ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη» γέμισαν με πετρέλαιο θέρμανσης οι δεξαμενές των σχολείων του πρώην δήμου Δίου.

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου - Ολύμπου, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, που αντί να διεκδικήσει τα χρωστούμενα από την κεντρική εξουσία, αντί να συμπορευτεί με το λαό στη γραμμή της ρήξης και της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, την υπηρετεί πιστά, «ζητιανεύοντας» για χορηγούς.

Σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η στάση πληρωμών στα σχολεία από τη μεριά του κράτους, οδηγεί μεθοδευμένα, από τη μια, να καλούνται γονείς να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και, από την άλλη, να βρίσκουν "πρόσφορο" έδαφος χορηγοί, κοινωφελή ιδρύματα , ΜΚΟ κ.λπ.

Τέτοιες μέθοδοι στοχεύουν στο να εθιστεί ο λαός μας στην αντίληψη ότι το δικαίωμά του στη δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια δεν είναι ευθύνη του κράτους να τους το εξασφαλίζει, αλλά ατομική, οικογενειακή ευθύνη ή ευθύνη της γειτονιάς, των εθελοντών ή των κάθε είδους "ενεργών πολιτών". Θέλουν να μας πείσουν ότι το μέλλον μας, το μέλλον του εργαζόμενου λαού, του μοναδικού παραγωγού του πλούτου σε αυτή τη χώρα, θα εξαρτάται απ' ό,τι περισσεύει από αυτούς που ληστεύουν τον ιδρώτα μας. Θέλουν να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος ο δρόμος της υποταγής και της ελεημοσύνης, σπρώχνοντάς μας στη γωνία με σκυμμένο το κεφάλι να μη διεκδικούμε ούτε τα αυτονόητα: αυτά για τα οποία έχουμε φορολογηθεί και έχουμε πληρώσει».

Ξεκαθαρίζει ότι οι χορηγίες δεν εξασφαλίζουν τη σωτηρία των σχολείων αλλά είναι μέρος του σχεδίου για ακόμα πιο ταξική εκπαίδευση. Και καλεί τα λαϊκά στρώματα να εντείνουν την πάλη τους ώστε να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, και από κοινού οι σύλλογοι γονέων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να απαιτήσουν από το κράτος την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων, σύγχρονων υποδομών για τη λειτουργία των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ