Παρασκευή 23 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
Κληρώθηκαν... οι υποψήφιοι

Οκτώ τελικά ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα πάρουν προσωρινή άδεια και όχι επτά θα «υποδείξει», το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ανοιχτό επίσης, όπως φαίνεται είναι το αίτημα της Ενωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ), για να δοθούν όχι 28 αλλά 35 άδειες, προκειμένου όλοι οι «μεγάλοι» να είναι ικανοποιημένοι. Η απόφαση για τις «υποδείξεις» προς τον υπουργό Τύπου, θα ληφθεί στη σημερινή ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στην οποία θα προεδρεύσει ο αναπληρωτής πρόεδρος Σπύρος Φλογαΐτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες χτες το Κλιμάκιο Εξέτασης των Ραδιοτηλεοπτικών αιτήσεων του ΕΣΡ, κατέληξε σε οκτώ σταθμούς και όχι σε επτά, αφού εκτός μένει ο «Ράδιο Σίτι», ο ραδιοφωνικός σταθμός που ισοβαθμούσε στη 19η θέση με το ΣΚΑΙ και τον ALPHA NEWS για τις 20 άδειες. Ο «Ράδιο Σίτι» μένει εκτός, παρότι ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, στο έγγραφό του προς το ΕΣΡ σημείωνε ότι ως 8ος σταθμός «θα οριστεί ένας από τους τρεις ισοβαθμήσαντες φορείς». Το κλιμάκιο του ΕΣΡ φαίνεται πως κατέληξε στην «υπόδειξη» των ραδιοφωνικών σταθμών «Σφαίρα» (Π. Κωστόπουλος), «Πειραϊκή Εκκλησία», «Σπορ FM» (Χρ. Σωτηρακόπουλος), «Ρυθμός» (ΑΝΤΕΝΝΑ), «Ciao» (Βαρδινογιάννη), «Love» (Γ. Κουρή), «Profit» (Γ. Τράγκα) και «Planet» (Μ. Ανδρουλιδάκη). Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις από τους οκτώ ραδιοφωνικούς σταθμούς που προτείνονται ήταν εκτός της λίστας μοριοδότησης των 51 σταθμών για τους οποίους το ΕΣΡ διατύπωσε τη σύμφωνη γνώμη του. Οι σταθμοί που ήταν εκτός μοριοδότησης και τώρα διεκδικούν άδεια για το «μεταβατικό στάδιο» είναι οι «Ciao», «Planet», «Love» και «Profit». Μέλη του ΕΣΡ όπως ο Ιάσων Μοσχοβίτης και ο Ν. Κουλούρης υποστήριξαν ότι υπάρχει δυνατότητα να δοθούν και άλλες συχνότητες που θα φθάνουν τις 35 και ως εκ τούτου στη «λίστα» προστέθηκαν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «Eva», «Λάμψη», «Πόλις», «Χρώμα», «Δίφωνο», «Radio Dee Jay» και «Gold».

Στο μεταξύ «ενώθηκαν» 35 μικροί ραδιοφωνικοί σταθμοί που είχαν υποβάλει αιτήσεις και έμειναν εκτός αδειών και χτες με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν, την «κρατική αυθαιρεσία». Η «Κίνηση Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής» (ΚΡΑ), αναφέρει ότι η κρατική αναλγησία αυθαίρετα τους αφαιρεί τη «νομιμότητα» και θέλει οι σταθμοί αυτοί να κλείσουν, να καταστραφούν οικονομικά και ν' απολυθούν οι εργαζόμενοι. Καλούν τους αρμόδιους υπουργούς για «ίση μεταχείριση όλων των σταθμών». Η ΚΡΑ καταγγέλλει επίσης την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, που συνυπέγραψε «υποσχετικό μετά της κυρίας Ελένης Κόκκαλη, ως εκπροσώπου δήθεν των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής».

Το υπουργείο Μεταφορών και η ΕΙΙΡΑ ως γνωστό ήρθαν σε συνεννόηση για το θέμα των κεραιών. Η ΚΡΑ θεωρεί ότι με το κείμενο αυτό περιλαμβάνει «λεόντειους όρους επ' ωφελεία μιας δεκάδας ευνοουμένων».

Στις 19 Μάρτη ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών παρουσία του υπουργού Χρ. Βερελή είχε συνάντηση με την Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής, που εκπροσωπούνταν από την πρόεδρο Ελένη Κόκκαλη. Τη στιγμή που ως γνωστό οι κεραίες δε θ' απομακρυνθούν άμεσα από τον Υμηττό και θα εκπέμπουν με ισχύ 2,5 KW, το υπουργείο κάνει λόγο για τη μεταφορά τους στη θέση Αέρας στην Πάρνηθα. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κεραιών το υπουργείο προτείνει τη δημιουργία μεταβατικού «καθεστώτος εκπομπής στη θέση Αέρος», ενώ η ΕΙΙΡΑ προτείνει τη θέση «Ορνεο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ