Παρασκευή 23 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΣΕΠ
Διορίζονται όλοι οι επιτυχόντες δάσκαλοι

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα για τους φιλόλογους

Διορίζονται όλοι οι δάσκαλοι που πέρασαν μ' επιτυχία το γραπτό διαγωνισμό Εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ έτους 2000, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, οι επιτυχόντες είναι 2.713, αριθμός πολύ μικρότερος των, προς πλήρωση, θέσεων που ανέρχονται στις 5.252. Ετσι όχι μόνο εξασφαλίζουν τον πολυπόθητο διορισμό όλοι οι επιτυχόντες, αλλά μένουν, επιπλέον, κενές 2.539 θέσεις. Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι για τον κλάδο των δασκάλων δήλωσαν ότι θα διαγωνιστούν 7.746 υποψήφιοι, αλλά τελικά έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό μόνο 5.953, από τους οποίους οι 3.240, ή το 54,43%, απέτυχαν.

Χτες δόθηκαν, επίσης, στη δημοσιότητα από το ΑΣΕΠ και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού όσον αφορά τον κλάδο των φιλολόγων, τα οποία είναι εντελώς αντίθετα από αυτά των δασκάλων. Συγκεκριμένα οι, προς πλήρωση, θέσεις για τους φιλολόγους ήταν 839 και οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 2.231, πράγμα που σημαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία - 1.392 τον αριθμό ή το 62,3% του συνόλου των επιτυχόντων - δεν πρόκειται να διοριστούν. Ορισμένα επιπλέον στοιχεία για τους φιλολόγους που αξίζει να προσεχτούν είναι τα εξής: για το διαγωνισμό δήλωσαν υποψηφιότητα 13.597. Τελικά διαγωνίστηκαν 8.797, από τους οποίους οι 6.566 - ή το 74,64% - απέτυχαν. Οφείλουμε, τέλος, να επισημάνουμε ότι από τον πίνακα των επιτυχόντων δεν είναι δυνατό, επί του παρόντος, να προσδιοριστεί ποιοι τελικά θα διοριστούν, δεδομένου ότι τα εν λόγω αποτελέσματα είναι προσωρινά. Οπως διευκρινίζει το ΑΣΕΠ, οι τελικοί πίνακες με την οριστική σειρά επιτυχίας και τους διοριστέους θα προκύψουν μετά την υποβολή των συμπληρωματικών αιτήσεων και το συνυπολογισμό των προβλεπομένων προσαυξήσεων.

Πάντως, τα τωρινά αποτελέσματα και για τον κλάδο των δασκάλων και για τον κλάδο των φιλολόγων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα πληροφορηθούν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όπου θα αναρτηθούν, από τις Διευθύνσεις Β/θμιων Εκπαιδεύσεων του ΥΠΕΠΘ και τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις και από την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΑΣΕΠ www.asep.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ