Σάββατο 24 Μάρτη 2001 - Κυριακή 25 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι ψεύτικες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ

Οι εργαζόμενοι τις πιο πολλές διακηρύξεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν τις πιστεύουν, γιατί είναι αναληθείς.

Με την πώληση των επιχειρήσεων σε ιδιώτες, η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως το 8ωρο ή το 5νθήμερο, που έχουν κερδηθεί με αγώνες και αίμα, καταργούνται, μήπως αυτό θεωρείται πρόοδος; Αλλα ακόμα και ο πόλεμος που άναψαν οι ιμπεριαλιστές στη Γιουγκοσλαβία με την υπογραφή της κυβέρνησής μας, σκοτώνοντας και καταστρέφοντας τα πάντα, μπορεί κανείς να πει ότι είναι πρόοδος;

Ο λαός μας δεν μπορεί πια να ξεγελαστεί εύκολα με τις ψεύτικες και παραπλανητικές ειδήσεις που του σερβίρει η κυβερνητική προπαγάνδα. Ξέρει πολύ καλά πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας πάει πίσω και είναι πολύ επικίνδυνη.

Οπως στα 400 χρόνια σκλαβιάς της πατρίδας μας στην Τουρκία, το ένα δέκατο από τη σοδειά του αγρότη τα έπαιρνε ο Μπέης, έτσι και σήμερα η κυβέρνηση μάς έβαλε σε καινούρια κατοχή, αυτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της νέας τάξης πραγμάτων, της παγκοσμιοποίησης. Ο αγρότης δεν μπορεί να παράγει τίποτα περισσότερο εκτός από αυτό που του έχει καθορίσει η ΕΕ και ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να πετάξει το επιπλέον γάλα που μπορεί να παράγουν τα ζώα του, για να είναι εντάξει με τις «νόρμες» των αφεντικών των Βρυξελλών.

Να λοιπόν ποια είναι τα αποτελέσματα, μερικών από τις υποσχέσεις που έδωσε το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ στο λαό, για καλύτερες μέρες. Γι' αυτό και ο λαός δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι μόνο με τους αγώνες του θα δικαιωθεί και δε θα επιτρέψει σε κανέναν να του αφαιρέσει ό,τι με πολύ αίμα έχει κατακτήσει.

ΗΛΙΑΣ Ευαγγέλου
Πεύκη Αττικής

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ