Σάββατο 24 Μάρτη 2001 - Κυριακή 25 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Φίλοι του «Ρ» από τη Γερμανία

Χρήστος Στάμογλου, Ζίγκπουρκγ Γερμανίας. Είμαι ένας από τους καθημερινούς αναγνώστες σου, εδώ στην ξενιτιά. Εχω να παρατηρήσω ότι τώρα τελευταία έχεις καλυτερεύσει πολύ. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι στήλες «Σαν σήμερα», «Από Μέρα σε Μέρα», η σάτιρα του Οίστρου και τώρα τελευταία ο «Τηλέπαθος». Επίσης μου αρέσουν πολύ τα ιστορικά άρθρα του Γ. Πετρόπουλου, καθώς και τα ιδεολογικά.

Για το Κυριακάτικο ένθετο «7 μέρες μαζί», έχω μια παράκληση να κάνω, μαζί και πρόταση, που είναι και πολλών φίλων αναγνωστών εδώ. Προτείνουμε λοιπόν, αν είναι δυνατόν, τα ιστορικά κείμενα να δημοσιεύονται σε τετρασέλιδο, στη θέση που είναι τα αθλητικά. Ετσι θα μπορούμε να τις φωτοτυπούμε πιο εύκολα τις σελίδες αυτές και να τις μοιράζουμε στους γνωστούς μας. Είναι κείμενα μορφωτικά και διαπαιδαγωγικά, κείμενα που δεν μπορούμε διά λόγου να τα μεταδώσουμε στους γνωστούς μας, αλλά να τους τα δώσουμε να τα διαβάσουν. Σας ευχαριστούμε από πριν και σας στέλνουμε τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς.

Καρναβαλικά

Ευθύμης Μαλεζάς,Σκύδρα Πέλλας. Σκεπάστηκε λοιπόν όλη η έρμη χώρα μας, τις μέρες της Αποκριάς, από το καρναβάλι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του «εκσυγχρονιστή» πρωθυπουργού της, Κώστα Σημίτη. Φέτος, ιδιαίτερα, ο... ρηξικέλευθος πρωθυπουργός μας, αυτός που βλέπει πάντα μπροστά, κουβάλησε και ένα τσούρμο γυναίκες από τη μακρινή Βραζιλία. Τις είχαν, σχεδόν, ολοτσίτσιδες να «χορεύουν» στους δρόμους. Ο κόσμος που τις έβλεπε στους χώρους του καρναβαλιού, όπως λόγου χάρη στην Κρύα Βρύση της Πέλλας, ντρεπόταν μ' αυτό το θέαμα και έστρεφε αλλού το βλέμμα του.

Την ξεδιάντροπη αυτή διακωμώδηση των παραδοσιακών αρχών του Ελληνικού-Διονυσιακού καρναβαλιού από μέρους της ακαταλόγιστης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να επιβεβαιώσει και η έπαρση του Πρωθυπουργού, όπου με την ευκαιρία της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού 2001, είπε ότι «ήρθε η ώρα να καρπίσει το δέντρο που φύτευσε..». Και πραγματικά κάρπισε και έδωσε αναρίθμητα αγαθά ευδαιμονίας στο λαό μας, μεταξύ των οποίων και τις τσίτσιδες γυναίκες της Βραζιλίας....

Αξιος λοιπόν ο μισθός σου «εκσυγχρονιστή» πρωθυπουργέ του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη!!

Συγκοινωνιακά

Κυριάκος Αζαδέλης,Μαρούσι Αττικής. Κατ' αρχήν θα ήθελα να επισημάνω τη θετική συμβολή του ΜΕΤΡΟ, όταν βέβαια ολοκληρωθεί, στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Αττικής, καθώς βεβαίως και του ΗΣΑΠ. Ομως έχω να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με τις μηνιαίες κάρτες. Εγώ ζήτησα μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών, μόνο για ΜΕΤΡΟ/ΗΣΑΠ, αλλά μου απάντησαν ότι τέτοια δεν υπάρχει και πρέπει να βγάλω τη γνωστή κάρτα των 12.000 δρχ. που ισχύει για όλα τα Συγκοινωνιακά Μέσα. Και ερωτώ: Τι γίνεται με όσους μέΤΡΟ/ΗΣΑΠ και δε χρειάζονται στις μετακινήσεις τους λεωφορείο;

Νομίζω ότι οι αρμόδιοι πρέπει να το ξανασκεφτούν και να τυπώσουν κάρτα μηνιαία απεριόριστων διαδρομών, σε μικρότερη ασφαλώς τιμή, που να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ΜΕΤΡΟ/ΗΣΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ