Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΠΑΙΤΕ
Πρώτη και αυτοδύναμη η Πανσπουδαστική ΚΣ

Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα τους έδωσαν, προχτές, οι σπουδαστές της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, πρώην ΣΕΛΕΤΕ), μέσω των εκλογών του Συλλόγου τους. Το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που στηρίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη με αυτοδυναμία στο νέο ΔΣ. Στις προχτεσινές εκλογές ψήφισαν 441 σπουδαστές και το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ έλαβε 219 ψήφους. Η παράταξη «ΔΕΚΑ - ΕΝΑΝΤΙΑ» έλαβε 116 ψήφους και η παράταξη ΣΜΑΣ (ΕΑΑΚ) 49 ψήφους. Τα λευκά ήταν 24 και τα άκυρα 33. Στο νέο ΔΣ η Πανσπουδαστική ΚΣ έχει 6 έδρες, η παράταξη «ΔΕΚΑ - ΕΝΑΝΤΙΑ» 3 έδρες και η παράταξη ΣΜΑΣ (ΕΑΑΚ) 2 έδρες.

Υπενθυμίζουμε ότι την απόφαση για τις εκλογές είχε πάρει η τελευταία μαζική Γενική Συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία. Η Γενική Συνέλευση είχε αποφασίσει την καθαίρεση του ΔΣ, όπου είχε πλειοψηφία η ΠΑΣΠ, δηλώνοντας πως οι υπάρχοντες συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν πέρσι το Μάη δεν αντιπροσωπεύουν τους σπουδαστές και τις διαθέσεις τους. Οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ δε συμμετείχαν στις εκλογές, παρόλο που στην αρχή, με την πίεση της Γενικής Συνέλευσης, συμμετείχαν στην Συντονιστική Επιτροπή που θα οδηγούσε το Σύλλογο στις εκλογές. Θυμίζουμε, επίσης, ότι για την ΑΣΠΑΙΤΕ σχεδιάζονται συγχωνεύσεις τμημάτων και οι σπουδαστές αντιδρούν. Η ΠΑΣΠ λειτουργώντας σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης πρότεινε συγχωνεύσεις και μειώσεις τμημάτων.

Στις εκλογές του Μάη είχαν ψηφίσει 1.048, τα άκυρα ήταν 31 και τα λευκά 5. Η Πανσπουδαστική ΚΣ είχε λάβει 145 ψήφους, η ΠΑΣΠ 595, η ΔΑΠ -ΝΔΦΚ 160, η ΣΜΑΣ (ΕΑΑΚ) 48, η «ΔΕΚΑ» 64.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ