Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Χρυσάφι» από τα... σκουπίδια!

«Επενδυτικό ενδιαφέρον» για την είσοδό τους στο χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων, μετά από τόσα άλλα ντόπια και ξένα μονοπώλια του κλάδου, εξέφρασαν και αυστριακές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στη Βιέννη. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία, ενώ την παρουσίαση έκανε ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο υπουργείο Ανάπτυξης, και από την πλευρά του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ - «Invest in Greece») ο πρόεδρός του.

Ολοι τόνισαν ότι στην Ελλάδα ο τομέας διαχείρισης απορριμμάτων είναι ένας τομέας επενδυτικής ευκαιρίας, αφού σε όλα αυτά τα έργα επιδιώκεται σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα σε μακροχρόνια βάση και συνεργασία στην ολική διαχείριση του προβλήματος, και όχι απλώς ως ένα δημόσιο έργο.

Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι η ιδιωτικοποίηση της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, προκειμένου να ικανοποιήσει τους σχεδιασμούς ορισμένων μονοπωλιακών ομίλων που επιδιώκουν να βγάλουν μεγάλα κέρδη - στην κυριολεξία χρυσάφι και από τα... σκουπίδια!

Βέβαια «τη νύφη» θα την πληρώσουν οι χειμαζόμενες λαϊκές οικογένειες που θα αναγκαστούν να πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά τέλη καθαριότητας, πολλοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα, που θα βρεθούν απολυμένοι, αλλά και το περιβάλλον, αφού οι όμιλοι θα επιδιώξουν να εγκαταστήσουν την τεχνολογία - ακόμη και την καρκινογόνα καύση - που θα τους αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος, εξοβελίζοντας την ανακύκλωση.

Εδώ και τώρα ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί για να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ