Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ «ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ»
Προσθήκες σε προτάσεις για χαράτσια

Μέτωπο παρόχων και χρηστών Υγείας που θα προχωρήσει σε πανιατρική απεργία στις 17 Γενάρη 2013 ανακοίνωσε χτες το λεγόμενο Πανυγειονομικό Μέτωπο Υγείας στο οποίο πρωτοστατεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Μόνο που η πρόταση αυτή λειτουργεί σαν προπομπός των επιλογών της συγκυβέρνησης στον «εξορθολογισμό των δαπανών Υγείας», καθώς -μεταξύ των άλλων- προβλέπει:

  • Να σχεδιαστεί μία κοινή πλατφόρμα αναζήτησης των στοιχείων του ασφαλισμένου μέσα από το σύστημα φορολογικής ενημερότητας του TAXIS και το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης της ΗΔΙΚΑ ώστε να προσδιορίζεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου από 0% έως 25% στο φάρμακο και στις εργαστηριακές εξετάσεις, βάσει εισοδήματος.
  • Να εξοικονομηθούν πόροι από ειδικούς φόρους που θα επιβληθούν στους χρήστες του τσιγάρου και του αλκοόλ προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ που ήδη ανέρχεται στα 3,5 δισ.

Αντί, δηλαδή, να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αρρώστων καταθέτει προτάσεις για την οριστική κατάργησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ