Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ
Κινητοποιήσεις κόντρα στην ανεργία

«Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα», το σύνθημα που κυριαρχεί στο πανό της κινητοποίησης, στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

«Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα», το σύνθημα που κυριαρχεί στο πανό της κινητοποίησης, στη Θεσσαλονίκη
Μέτρα προστασίας των ανέργων και επιβίωσης των οικογενειών τους απαίτησαν αγωνιστικά άνεργοι και εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους που χτες συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης και στον ΟΑΕΔ της Νάουσας, με πρωτοβουλία των ταξικών συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών και του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια, οι άνεργοι και στις δύο πόλεις, με πορείες κατευθύνθηκαν και ενώθηκαν με τους απόμαχους της δουλειάς, που διαδήλωναν για το δικαίωμα στην υγεία.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ, διοργανώθηκε από τα σωματεία Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Μαδύτου, Σταυρού, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δέρματος, Τυπογράφων, εργολαβικών καθαριστριών - φυλάκων, εργαζόμενων στις επιχειρήσεις Τροφίμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ιδιωτικών κλινικών, επισιτισμού - τουρισμού, χημικής βιομηχανίας, λογιστών, καπνεργατών, συντηρητών και βοηθών ανελκυστήρων, εργαζομένων στα φροντιστήρια, «Καρφούρ», «Αρβανιτίδη» και τις Λαϊκές Επιτροπές που δρουν στις γειτονιές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στο γραφείο του Διευθυντή της περιφερειακής Διεύθυνσης, απαίτησε και τελικά συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Η. Κικίλια, ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι θα ...μεταφέρει τα αιτήματα στον υπουργό Εργασίας.

Οι άνεργοι διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που καθημερινά και περισσότερο επιδεινώνει τη ζωή τους, θα κλιμακώσουν την πάλη για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στη συνέχεια, με μαχητική πορεία, φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αριστοτέλους, όπου από νωρίς το πρωί διαδήλωναν οι συνταξιούχοι.

Στη Νάουσα, με μπροστάρηδες τους οικοδόμους και τους άνεργους κλωστοϋφαντουργούς, εργαζόμενοι όλων των κλάδων διαδήλωσαν μαχητικά έξω από τον ΟΑΕΔ. Μεταξύ των άλλων αιτημάτων, απαίτησαν να μην εφαρμοστεί η διάταξη που ουσιαστικά καταργεί το ταμείο ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το ΙΚΑ της πόλης, όπου συναντήθηκαν με τους συνταξιούχους και μαζί απαίτησαν να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις.

Στην Καβάλα, τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ και Ναυτικών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ