Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παραμύθι του Ε. Τριβιζά

Βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά είναι η χριστουγεννιάτικη ιστορία που απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» και θα μεταδοθεί σήμερα στις 12.30 από τη ΝΕΤ.

Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης κάθε φορά που βλέπει τα αστέρια στον ουρανό, λαχταράει να τα αγγίξει. Οσο ο παππούς του προσπαθεί να του δώσει να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, τόσο η επιθυμία του να πραγματοποιήσει το όνειρό του μεγαλώνει. Ωσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, ενώ βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή ένα ασημένιο αστεράκι. Αποφασισμένος να το αγγίξει, ξεκινάει μια περιπετειώδη αναρρίχηση στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο δρόμος, όμως, μέχρι την κορυφή του δέντρου αποδεικνύεται δύσκολος και γεμάτος δελεαστικές παγίδες. Το στρατιωτάκι, η κουκλίτσα, το ναυτάκι (τα στολίδια του δέντρου), προσπαθούν να τον αποτρέψουν, να του αλλάξουν τα σχέδια και να τον κάνουν συμμέτοχο στα δικά τους.

Ο Τρωκτικούλης, όμως, αψηφώντας υποσχέσεις μυθικού πλούτου, πειρασμούς ηρωϊκής δόξας και σειρήνες γλυκιάς θαλπωρής, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ