Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δυναμικά στην προσπάθεια για ανάπτυξη

Εκλέχτηκε 5μελής Γραμματεία συντονισμού της δράσης, πρωτοβουλία σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης της ΕΦΕΕΑ

Με έντονες αγωνιστικές διαθέσεις και σαφή αντιμονοπωλιακή τοποθέτηση, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής» που συμπαρατάσσεται με την ΠΑΣΕΒΕ, προχώρησε στην εκλογή 5μελούς Γραμματείας και κουβέντιασε, σε μια ανοιχτή σύσκεψη την περασμένη Τετάρτη, για τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες της, μέσα στο πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τόσο για τους φοροτέχνες, όσο και συνολικά για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς ΕΒΕ. Η παράταξη συγκροτήθηκε πρόσφατα και πρόλαβε ήδη να πάρει μέρος στις εκλογές του σωματείου της Αθήνας (ΕΦΕΕΑ) για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (ΠΟΦΕΕ). Η Γραμματεία θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο για την οργάνωση της παρέμβασης της παράταξης στην Αττική, όπου δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 20.000 φοροτέχνες ελεύθεροι επαγγελματίες με μεγάλη γεωγραφική διασπορά που δυσκολεύει σημαντικά την προσέγγισή τους.

Ωστόσο, όπως συζητήθηκε και στη σύσκεψη, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των προσπαθειών συσπείρωσης είναι ενθαρρυντικά και όσοι στηρίζουν την παράταξη βλέπουν στο μεγάλο αριθμό των συναδέλφων τους και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για τη διεύρυνση της δύναμής της. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η άμεση συλλογή υπογραφών με αίτημα να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην ΕΦΕΕΑ με δύο βασικά θέματα: το ένα είναι η συζήτηση για τη δραστηριοποίηση του σωματείου ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται να σαρώσει φοροτέχνες, εργαζόμενους, μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους. Το άλλο θέμα είναι οργανωτικής φύσης και αφορά τη μείωση της ετήσιας συνδρομής στο σωματείο, που φτάνει τα 100 ευρώ, γεγονός που δυσκολεύει αρκετούς φοροτέχνες να ενταχθούν σ' αυτό, ειδικά στις σημερινές συνθήκες.

Στη σύσκεψη ανταλλάχτηκαν σκέψεις και για αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μελών της παράταξης. Ηδη έχουν γίνει συζητήσεις για συντονισμό της δράσης με μισθωτούς λογιστές και εργαζόμενους στις Εφορίες. Πολύ σημαντική αναμένεται η συνδρομή τους σε συσκέψεις ενημέρωσης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι συνέπειες του οποίου θα περιγραφούν και με συγκεκριμένα παραδείγματα σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Συζητήθηκε επίσης η κατεύθυνση για παρεμβάσεις σε Εφορίες, μόλις ξεκινήσουν οι επόμενες φορολογικές δηλώσεις, υπέρ ανέργων φορολογούμενων, καθώς όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, σύντομα θα κληθούν οι φοροτέχνες να διαχειριστούν δηλώσεις με μηδενικό εισόδημα για το οποίο θα απαιτείται φόρος 1.000 και 1.500 ευρώ λόγω των τεκμηρίων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ