Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Σήμερα η απεργία για την κυριακάτικη αργία

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ ενάντια στην επιχείρηση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ κατ' εντολή των πολυεθνικών. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα 30/12 ανοίγουν, μετά από Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων, και δεύτερη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη.

Στο πλαίσιο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης στην Αθήνα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία και εργαζόμενοι μαζί με αυτοαπασχολούμενους θα πραγματοποιήσουν μαζικές εξορμήσεις σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα και στη συνέχεια στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα «ΑΤΤΙΚΑ».

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί έξω από το κατάστημα «ΦΩΚΑΣ» στην οδό Τσιμισκή.

Τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και ενώσεις και σύλλογοι των αυτοαπασχολουμένων που συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα διεκδικούν:

  • ΟΧΙ στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της.
  • Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Με κοινή ανακοίνωση σωματεία και ενώσεις των ΕΒΕ καλούν τους εργαζόμενους και καταναλωτές να μην ξεγελαστούν από την προπαγάνδα κυβέρνησης και εργοδοσίας. Οπως άλλωστε υπογραμμίζουν «ότι άρχισε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε σαν τη φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους». Πρόκειται για ένα αντεργατικό μέτρο που έρχεται να προστεθεί στην άγρια φοροληστεία, τα χαράτσια τα τιμολόγια, τους λογαριασμούς, τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, τις απολύσεις, τα απλήρωτα μεροκάματα.

Γι' αυτό, όπως υπογραμμίζουν, «αυτή η απεργία δεν αφορά μόνο εμάς. Μας αφορά όλους. Φίλοι καταναλωτές βοηθήστε τον αγώνα μας είναι και δικός σας αγώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ