Τρίτη 1 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΑΝΗΣ ΚΟΡΕΛΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΚΟΡΕΛΗΣ
φωτό

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας αδελφής και θείας, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, παλαίμαχης κομμουνίστριας, μαχήτριας του ΔΣΕ, παράδειγμα ήθους και ανιδιοτέλειας, που αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην πάλη του Κόμματος για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και κομμουνισμού, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο Σπίτι του Αγωνιστή.

Μαρίκα και Γεωργία Παπάνθιμου

***

φωτο

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συζύγου, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

Γιώργος Γεωργιάδης

***

φωτό

Στις 30 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια που έφυγε από τη ζωή η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ (Μπέμπα). Αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το γερμανικό και τον αγγλικό ιμπεριαλισμό. Πίστεψε βαθύτατα σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αγωνίστηκε για το σοσιαλισμό μέχρι το τέλος της ζωής της. Ο «Ριζοσπάστης» ήταν ο αχώριστος σύντροφός της και, στη μνήμη της, προσφέρω στην εφημερίδα 100 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΛΑΚΗ ΜΠΑΡΟΥΤΗ, από τη Στυλίδα, που γενήθηκε το 1930 και «έφυγε» την 1.7.2012, λαϊκού αγωνιστή και δημοτικού συμβούλου, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», προσφέρω 50 ευρώ.

Γ. Μωραΐτης

***

φωτό

Στη μνήμη του ΦΑΝΗ ΚΟΡΕΛΗ από την Αρτα, από τους τελευταίους αντάρτες του ΔΣΕ το 1950 στ' Αγραφα, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ στην ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ
Γ. Μωραΐτης

***

φωτό

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΚΡΕΜΥΛΑ από την Ανθήλη Φθιώτιδας, λαϊκού αγωνιστή και προέδρου της κοινότητας του χωριού του, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ στην ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Γ. Μωραΐτης

***

φωτό

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΟΕΑ που «έφυγε» στις 2.1.2009, ενόψει της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης Περιστερίου.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας φίλων, ΒΑΣΩΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Οι φίλες τους,

Μαρία Καυκαλέτου

Φρόσω Στεφανίδη

***

φωτο

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, βετεράνου του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης που μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του αγωνιζόταν θαρραλέα απ' όλα τα μετερίζια του αγώνα: Φυλακές, εξορίες, Εθνική Αντίσταση, αξιωματικός του Δημοκρατικού Ελλάδας, πολιτική προσφυγιά. Παρά την άσχημη υγεία του τελευταία. Η ζωή του όλη ήταν ένας συνεχής και δύσκολος αγώνας για το λαό μας και την εργατική τάξη της πατρίδας μας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, στους γονείς μου αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ και σε όλους που έδωσαν τη ζωή τους στους δύσκολους αγώνες, εγώ και τα παιδιά μου και τα τέσσερα εγγόνια μας προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Στεφανάτου Δέσποινα

***

φωτό 3

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους πρόσφεραν, 3η δόση, στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμησή του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου (Χρήστος Νταβαντζής):

ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
* Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Φ. ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ (φωτ.), αντάρτης του ΕΛΑΣ, δολοφονήθηκε τον Οκτώβρη του 1946 στο χωριό Ανεμοράχη Αρτας.

* Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΟΥΔΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 19 Φλεβάρη 1943 στη θέση Καλτσιόνα Αρτας.

* Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 1944 στο χωριό Κομπότι Αρτας.

* Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΙΤΣΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στο χωριό Πέτα Αρτας στις 13 Σεπτέμβρη 1944.

* Τα αδέρφια ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΑΛΕΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ, αξιωματικοί του ΕΛΑΣ, στη μάχη της Νέας Ιωνίας και Νέου Ηράκλειου Αττικής σκοτώθηκε ο Αλέκος. Ο Δημήτρης βαριά τραυματισμένος πιάστηκε, μεταφέρθηκε στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκε το 1944.

* Οι ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (φωτ.) και ΗΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ πιάστηκαν στο χωριό Κυψέλη, καταδικάστηκαν σε θάνατο από το έκτακτο Στρατοδικείο των Ιωαννίνων και εκτελέστηκαν το 1948.

* Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΠΑΠΠΑΣ (Σακκάς) γεννήθηκε το 1920, σπουδαστής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, το 1940 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Αντάρτης του ΕΛΑΣ από το 1942, στις 20 Μάρτη 1947, κατέφυγε στον ΔΣΕ. Τον Ιούνη του 1948 ονομάστηκε Λοχαγός Πολιτικός Επίτροπος. Ηταν Πολιτικός Επίτροπος στο 601 Τάγμα της 14ης Ταξιαρχίας. Σκοτώθηκε στο Μπίκοβικ του Βίτσι στις 11 Νοέμβρη 1948. Μετά θάνατο προήχθη σε Ταγματάρχη.

ΒΑΣΩ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΣΩ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ
* Ο ΔΗΜΟΣ Β. ΠΑΠΠΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, αρρώστησε βαριά και πέθανε το 1943.

* Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (φωτ.), αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πέθανε πολιτικός πρόσφυγας.


ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΠΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΠΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΕΑΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΡΕΜΥΛΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΡΕΜΥΛΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ (ΛΑΚΗΣ) ΜΠΑΡΟΥΤΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ (ΛΑΚΗΣ) ΜΠΑΡΟΥΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ