Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
φωτο 1

Η Τασία Παναγιώτου στη μνήμη του συζύγου της, συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού.

***

φωτό

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η συναγωνίστρια, ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ, μέλους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Πετρούπολης.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για την οικονομική του εξόρμηση.

Οι συναγωνιστές της

***

ΦΩΤ. 1

Με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής και για τη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΣΙΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, η σύζυγός του Αικατερίνη και η κόρη του Νίκη προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ «902».

φωτό 1

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τις 12/1/12 όπου «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ. Ο σ. Αλέκος γεννήθηκε το 1936 στην Κορομηλιά του Κιλκίς. Συμμετείχε από μικρός στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Λαμπράκης, εκλέγεται κοινοτικός σύμβουλος. Το 1969 μεταναστεύει στο εξωτερικό από όπου συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Τον ίδιο χρόνο οργανώνεται στο ΚΚΕ και, λίγο μετά, γίνεται Γραμματέας της ΚΟ Κλίπαν Σουηδίας και καθοδηγεί της Οργανώσεις της νότιας Σουηδίας. Το 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα και ζει στην Κατερίνη, όπου δρα ως μέλος της ΚΟ Πιερίας του ΚΚΕ, γίνεται μέλος και πρόεδρος της επιτροπής Ειρήνης του νομού. Εμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στο μαρξισμό - λενινισμό και τον προλεταριακό διεθνισμό.

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μου, στη ζωή και στον αγώνα, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ, μέλους της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, που έχασε άδικα τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στις 14/7/2012, προσφέρω στο Κόμμα 300 ευρώ, μέσω της ΝΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Γεωργία Γεωργιάδου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΗΝΔΡΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης με εξορίες σε Γυάρο και Μακρόνησο, η σύζυγός του, Βασιλική, και τα παιδιά του, Κώστας και Δήμητρα, προσφέρουν, μέσω της ΚΟ Κόνιτσας, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αδερφού μου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, από τη Μενδενίτσα Λοκρίδας, μέλους του ΚΚΕ, συνδικαλιστή τυπογράφου στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και δημοτικού συμβούλου στην Πεύκη. Για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μια μικρή προσφορά 50 ευρώ, στην ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη».

Ο αδερφός του, Γιώργης

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΜΑΝΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ και ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ από την Κοκκινιά Πειραιά, πιστών οπαδών του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 50 ευρώ.

Οι συντρόφισσες της ζωής τους, Λίτσα και Μαίρη και τα παιδιά τους.

ΜΠΕΡΤΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΠΕΡΤΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
***

φωτό

Στη μνήμη των γονιών μου, ΙΑΚΩΒΟΥ και ΜΑΡΙΚΑΣ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ, του αδελφού μου, ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και οπαδών των αρχών του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Προσφέρω το μισό του τελευταίου δώρου εορτών της σύνταξής μου στο ΚΚΕ, το Κόμμα που έδωσε και δίνει τα καλύτερα μέλη και στελέχη του στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία που θα μπορούν να ζουν όλοι οι λαοί χαρούμενοι και αδελφωμένοι χωρίς εκμεταλλευτές. Το άλλο μισό το προσφέρω στη Νεολαία μας που παλεύει οργανωμένα για να διώξουν τον καπιταλισμό και τους ιμπεριαλιστές, για καλύτερη ζωή.

Γιάννης Νταουντάκης

***

Στη μνήμη των συντρόφων, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑ και ΜΙΣΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, οι οποίοι με μύησαν στις αρχές του κομμουνιστικού κινήματος και έμειναν πιστοί μέχρι το τέλος της ζωής τους στο ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Μιχάλης Μάτσας

***

φωτό

«Εφυγε» από τη ζωή, την 1.12.2012, η ΙΣΜΗΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Εργάστηκε από μικρή ως λογίστρια στον ιδιωτικό τομέα και αργότερα με την ίδια ιδιότητα πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο Τσαγκάρη. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Μετά τη συνταξιοδότησή της, συμμετείχε στο σωματείο Συνταξιούχων Μαρουσίου. Πιστή κομμουνίστρια μέχρι το τέλος της ζωής της, πάλεψε για τις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού μέσα από το Κόμμα και πάντα συνεισέφερε στις οικονομικές του εξορμήσεις και είχε ιδιαίτερη αγάπη στο «Ριζοσπάστη». Πάντα θυμόμαστε το ασυμβίβαστο Ισμηνάκι και την κοινωνική της προσφορά.

Για το λόγο αυτό, σύντροφοι και φίλοι της προσφέρουμε, μέσω του «Ρ», στη μνήμη της, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και την υλοποίηση των θέσεων του 19ου Συνεδρίου για τη Λαϊκή Συμμαχία, με σκοπό τη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό.

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
***

φωτό 2

Πέρασαν 62 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο, το 1949, του αδερφού μας, ΓΙΩΡΓΗ ΜΠΕΡΤΣΙΑ (φωτ.), που θυσίασε τα 23 χρόνια του στον αγώνα. Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του ανιψιού μας, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΡΤΣΙΑ ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το 1990 και θα τον θυμόμαστε πάντα, και της μητέρας μας, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑ (φωτ.) που ταλαιπωρήθηκε, εξορίστηκε, έχασε τα παιδιά της και πέθανε στα 1990, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, γνήσιο μαρξιστικό - λενινιστικό Κόμμα, το ποσό των 50 ευρώ για ενίσχυσή του. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα.

Κώστας και Ιουλία Τσιόδρα


ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ

ΤΣΙΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΣΙΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΝΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΝΔΡΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΙΣΜΗΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΙΣΜΗΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ