Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για τα δικαιώματα των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς

Δεκάδες συμβασιούχοι που απασχολούνται με το 11μηνο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν υπογράψει ακόμα τις συμβάσεις εργασίας τους, παρά το γεγονός ότι από τα τέλη Οκτωβρίου τους έχει ανακοινωθεί ότι είναι οι επιτυχόντες των προκηρύξεων και έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στις θέσεις τους. Μιλάμε για τουλάχιστον 4 νηπιαγωγούς, 5 βοηθούς βρεφοκόμους, 19 βρεφονηπιοκόμους, και 9 καθαρίστριες.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ωραιοκάστρου. Σε ανακοίνωση της, σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση, χωρίς μισθό και υγειονομική περίθαλψη με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους». Απαιτεί εδώ και τώρα την άμεση υπογραφή των συμβάσεων, την πληρωμή όλων των μέχρι σήμερα δεδουλευμένων.

Καλεί όλους τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου να προβληματιστούν με αυτήν την κατάσταση.

Καλεί γονείς και εργαζόμενους να παλέψουν ώστε: Ολα τα παιδιά να πηγαίνουν σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς οι γονείς τους να πληρώνουν τροφεία. Οι παιδικοί σταθμοί να λειτουργούν με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αμεση νομιμοποίηση και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

«Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, οι εργαζόμενοι στους δήμους πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν να μη μείνει κανένα παιδί εκτός, να μην κλείσει κανένας, αλλά αντίθετα να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών, να καταργηθούν τα τροφεία, να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των παιδιών, να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου. Αυτοί είναι στόχοι πάλης, που πρέπει να τεθούν στο προσκήνιο στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ