Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν χτες άλλοι 11 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, οπότε θα απολογηθούν ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο αρχιφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι δύο Αλβανοί φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Την Τετάρτη απολογήθηκαν 13 συλληφθέντες, εκ των οποίων οι οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συνολικά για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 35 άτομα.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ από ηλεκτροπληξία βρήκε χτες ένας 53χρονος αθίγγανος στον οικισμό Μαύρικα του Δήμου Καρδίτσας. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Ζαφειρόπουλο ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χτυπήθηκε από το ρεύμα όταν ήρθε σε επαφή με γυμνά καλώδια την ώρα που εκτελούσε κάποιες εργασίες. Το καλώδιο ήταν συνδεδεμένο σε παρακείμενη κολόνα ηλεκτρισμού της ΔΕΗ, ενώ μ' αυτό ηλεκτροδοτούνταν παράνομα δύο παραπήγματα του οικισμού.

Προχτές το απόγευμα, οι αθίγγανοι έκλεισαν την Εθνική οδό στο ύψος του «Carefour», διαμαρτυρόμενοι τόσο για το θάνατο του συντοπίτη τους, όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης στον οικισμό τους.

72ΧΡΟΝΟΣ οδηγός δικύκλου, τραυματίστηκε, χτες το πρωί στον Βόλο, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο τρένο που κατευθυνόταν προς Λάρισα. Το περιστατικό συνέβη στην ισόπεδη διάβαση της οδού Ζάχου, στο ύψος του πολυκαταστήματος «Jumbo».

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ για πλαστογραφία μετά χρήσεως, σε βάρος του Δημοσίου (κακούργημα) ασκήθηκε σε βάρος των μελών του ΔΣ του ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Ξυνή». Επιπρόσθετα, από την Εισαγγελία εκδόθηκε διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητας των κατηγορούμενων και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Συγκεκριμένα, η δίωξη από την εισαγγελέα αφορά σε πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες. Η κατηγορία, αφορά όχι μόνο εισφοροδιαφυγή αλλά και είσπραξη επιδοτήσεων από υπηρεσίες του ΙΚΑ, για εκπαιδευτικά προγράμματα που εξασφάλισαν οι κατηγορούμενοι μέσω πλαστών βεβαιώσεων ασφαλιστικών ενημεροτήτων.

ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ γνωστού επιχειρηματία, ηλικίας 41 ετών, που σχετίζεται με εκδόσεις αλλά και τηλεοπτικό σταθμό, προχώρησαν χτες το πρωί οι άνδρες της Ασφάλειας. Οπως έγινε γνωστό, ο 41χρονος που παρουσιάζεται από την Αστυνομία ως Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΑΕ, συνελήφθη καθώς δεν είχε καταβάλει εργοδοτικές και εργατικές εισφορές προς το ΙΚΑ ύψους 9,1 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που κάνει λόγο για βουνά σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω αναστολής λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, στις αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θεσσαλονίκης εμφανίζεται να ετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα να μένει ανοιχτός κάποιες ώρες στις αργίες ο ΧΥΤΑ.

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κρίθηκε ο Π. Ψωμιάδης, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει την προσφυγή του κατά της δικαστικής απόφασης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για παράβαση καθήκοντος (είχε κατηγορηθεί ότι μείωσε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πρατηρίου). Η παράταξη με την οποία εκλέχτηκε (ΝΔ) ο Π. Ψωμιάδης θα συνεδριάσει το Σάββατο, για να εκλέξει τον νέο περιφερειάρχη. Υποψηφιότητα μέχρι στιγμής έχει θέσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ