Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Μια σημαντική τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων κατέθεσε χτες το ΚΚΕ, καλώντας το λαό να τις αξιοποιήσει στην πάλη του ενάντια στο σύνολο του αντιλαϊκού νομοθετήματος και της πολιτικής που τον καταδικάζει στη φτώχεια, για να σωθούν τα μονοπώλια. Στα δυο άρθρα της τροπολογίας, τα οποία παρουσίασε χτες με δηλώσεις της από τον Περισσό η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΚΕ απαιτεί:

  • Να καταργηθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το έκτακτο ειδικό τέλος για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, δηλαδή το χαράτσι της ΔΕΗ.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Το ΚΚΕ καλεί όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι στην τροπολογία που προτείνει, τα μέτρα της οποίας έχει ξανακαταθέσει στη Βουλή με τη μορφή σχεδίου νόμου. Το φορολογικό νομοσχέδιο συζητιέται ξανά από χτες στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια την Παρασκευή ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα, το πλήρες κείμενο της τροπολογίας με τα δυο άρθρα που κατέθεσε το ΚΚΕ και ρεπορτάζ από τη χθεσινή συζήτηση του φορολογικού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ