Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΡΑΤΣΙ «ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ»
Ταλαιπωρία για λάθος χρεώσεις

Εμπαιγμός για δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους που δεν υποχρεούνται να πληρώσουν το χαράτσι

Στα γκισέ της Εφορίας σέρνει η συγκυβέρνηση εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, προκειμένου να βάλει στο χέρι τα εμφανιζόμενα «ληξιπρόθεσμα χρέη» από τα χαράτσια στη λαϊκή κατοικία που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Μαζικά ειδοποιητήρια αποστέλλονται ακόμη και σε ενοικιαστές, από τους οποίους, ζητούν να τους υποδείξουν τους ιδιοκτήτες ή να τους αποδείξουν ότι δεν είναι οι ιδιοκτήτες, άρα ούτε οι υπόχρεοι να τους πληρώσουν το χαράτσι!!!

Το αντιλαϊκό παραλήρημα έχει και συνέχεια με ιδιοκτήτες που πλήρωσαν εκπρόθεσμα το χαράτσι στη ΔΕΗ, η οποία όμως δεν το απέδωσε στο δημόσιο και ουσιαστικά το συμψηφίζει με επόμενους λογαριασμούς της. Και η συγκεκριμένη κατηγορία επίσης εμφανίζεται στις λίστες με τα «ληξιπρόθεσμα χρέη» της Εφορίας. Το μπάχαλο έχει να κάνει με την πρεμούρα της συγκυβέρνησης να εισπράξει το χαράτσι του 2011, το αργότερο μέχρι τέλος Γενάρη του 2013, όπως αναφέρεται στα ειδοποιητήρια της Εφορίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει στη διάθεσή του την ηλεκτρονική βάση δεδομένων μέσα από την οποία θα μπορούσαν να βρουν και να διασταυρώσουν τα στοιχεία των «οφειλετών» τους.

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε «διευκρινιστική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία «το πρόσωπο, σε βάρος του οποίου έχει βεβαιωθεί το ΕΕΤΗΔΕ, προσέρχεται στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του ΔΟΥ (και όχι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) προσκομίζοντας οποιοδήποτε πρόσφορο στοιχείο, προκειμένου να υποδείξει τον υπόχρεο σε ΕΕΤΗΔΕ ώστε το ΕΕΤΗΔΕ να βεβαιωθεί στον υπόχρεο».

Δίνοντας συνέχεια στον εμπαιγμό σημειώνουν ότι «αν δε γνωρίζει τον υπόχρεο, οφείλει να αποδείξει στον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. με κάθε δυνατό τρόπο»! (π.χ. βεβαίωση της ΔΕΗ) ότι δεν είναι κύριος ή επικαρπωτής του συγκεκριμένου ακινήτου και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον αναφερόμενο στην ατομική ειδοποίηση αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος». Στις λίστες με τα ληξιπρόθεσμα χαράτσια εμφανίζονται και προηγούμενοι ενοικιαστές, το όνομα και τα στοιχεία των οποίων εξακολουθούν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς και άλλες κατηγορίες.

Το τελευταίο διάστημα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αποστέλλει ειδοποιητήρια για την καταβολή του τέλους ακινήτων του 2011 που δεν έχει καταβληθεί από τους υπόχρεους. Πρόκειται συνολικά για 500.000 ειδοποιητήρια για «οφειλές» ύψους 340 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ