Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας πυροσβεστών

Icon

Το πρόβλημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για τους πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης, των εποχικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής, αλλά και όλων των υπαλλήλων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, επισημαίνουν με σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α. Μανιτάκη οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής, Ν. Καραθανασόπουλος και Θ. Κωνσταντινίδης.

Η Ερώτηση αναφέρει:

«Στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 με την υπ' αριθμ. 1822 ερώτησή μας αναφέραμε ότι ο Νόμος 4024/2011 "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015" στο άρθρο 6 παράγραφος 4 αναφέρει συγκεκριμένα: "Ως πραγματική δημόσια υπηρεσία νοείται κάθε υπηρεσία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή σε Ο.Τ.Α, με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία που, με βάση ειδικές διατάξεις, αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια υπηρεσία για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, μπορεί να προβλέπεται η αναγνώριση για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη και της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέχρι επτά (7) έτη, κατ' ανώτατο όριο και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο εδάφιο πέμπτο της παρούσας παραγράφου. Με το ίδιο διάταγμα ρυθμίζεται ο τρόπος και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης αντίστοιχης προϋπηρεσίας και για τους υπηρετούντες, κατά την έναρξη ισχύος του διατάγματος, υπαλλήλους και ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου».

Στην ίδια μάλιστα παράγραφο πιο κάτω συνεχίζει: «Σωρευτικά η αναγνώριση προϋπηρεσίας από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και από θέσεις αιρετών ή μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων, δεν δύναται να ξεπερνά τα επτά (7) έτη».

Η απάντηση του Υπουργείου με Αρ. Πρωτ. ΤΚΕ/Φ.2/23988, στη σχετική μας Ερώτηση αναφέρει: «Σε ό,τι αφορά την έκδοση του εν λόγω προεδρικού διατάγματος, στο οποίο θα αναφέρονται ο τρόπος και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης της αντίστοιχης προϋπηρεσίας, η διαδικασία επί του παρόντος βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας του, από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Ωστόσο, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχει γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του σχετικού προεδρικού διατάγματος παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη τουλάχιστον τέσσερις μήνες από την απάντηση του υπουργείου.

Ερωτάται ο κ. υπουργός πότε προβλέπεται επιτέλους να ολοκληρώσει η κυβέρνηση την επεξεργασία του αναφερόμενου στο άρθρο 6 παράγραφος 4 του Νόμου 4024/2011 Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να γίνει δυνατή η προβλεπόμενη, από το σχετικό άρθρο, αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ