Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αγώνας για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης

Συνεχίζεται το μπαράζ δικαστικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών κι άλλων αγωνιστών του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Δικαίωση του αγώνα του για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θεωρεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας την απόφαση του Εφετείου Λάρισας, με την οποία αθωώθηκαν και τα 9 μέλη του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου του.

Σε δύο δίκες, πρωτόδικα, οι συνδικαλιστές είχαν καταδικαστεί σε 6 - 8 μήνες φυλάκιση, μετά από 2 μηνύσεις που είχαν υποβάλει οι εργοδότες της επιχείρησης «Ιντερνέτ Καφέ Γουέμπ», με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, επειδή μοίραζαν ανακοινώσεις έξω από το κατάστημα, καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο «κατά τη διάρκεια της πολύωρης δίκης, κατέπεσε ο ισχυρισμός της εργοδοσίας, ότι η συνδικαλιστική δράση που ανέπτυξε το ταξικό ΔΣ του Συνδικάτου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποτέλεσε συκοφαντία κατά της επιχείρησης».

Και δηλώνει ότι «σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει, από θέση αρχής, με την ίδια ταξική σταθερότητα και αποφασιστικότητα, να υπερασπίζεται τα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, όπως και όλων των άλλων εργαζομένων, που χτυπιούνται αλύπητα από την ολομέτωπη επίθεση των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας και της ΕΕ. Να υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, ενάντια σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης από τους εργοδότες, ή ποινικοποίησής της».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Σε ανακοίνωσή της για το μπαράζ δικαστικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», σημειώνει ότι «την ευθύνη έχουν πρώτα απ' όλα οι κυβερνώντες που όχι μόνο ανέχονται την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών και πολιτικών αγώνων, αλλά και διαμορφώνουν κλίμα έντασης του αντιδημοκρατικού αυταρχισμού» και τονίζει: «Θα πρέπει, όμως, να ξέρουν πως οι εργάτες και συνολικά ο εργαζόμενος λαός δε μένουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην κρατική και εργοδοτική βία και τρομοκρατία. Ο αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της τρόικας, θα συνεχιστεί και κανείς δεν πρόκειται να σώσει τους διαχειριστές αυτής της πολιτικής από τη λαϊκή οργή και καταδίκη».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας «να συζητήσουν στα συλλογικά τους όργανα το ζήτημα της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών και πολιτικών αγώνων και να αποφασίσουν τόσο την καταδίκη του, όσο και το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων». Σ' αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για «παραπέρα σχεδιασμένη παρέμβαση και συντονισμό έτσι που να ορθωθεί ένα μαζικό, ισχυρό, λαϊκό μέτωπο ενάντια στον αυταρχισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ