Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ
φωτο 3

Στη μνήμη των σ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ και ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΣΕΛΙΚΑ που οργανώθηκαν στο ΚΚΕ στα νεανικά τους χρόνια και παρέμειναν μέλη του μέχρι το θάνατό τους, περισσότερα από 60 χρόνια κομματική ηλικία ο καθένας τους, συγγενείς και σύντροφοι πρόσφεραν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πεντέλης, το ποσό των 340 ευρώ.

φωτό 1

Στη μνήμη του σύντροφου και φίλου ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΙΕΖΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο Κόμμα της εργατικής τάξης προς τιμήν του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

Η οικογένεια Αντώνη Λυκουρέση

***

φωτό1

«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΥΓΛΙΔΗΣ, αδερφός του σ. Γρηγόρη Τουγλίδη. Η κηδεία του έγινε, χτες Παρασκευή, από το νεκροταφείο Σχιστού.

Στη μνήμη του, ο σ. Γρηγόρης Τουγλίδης και ο γιος του Λάζαρος Τουγλίδης, προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων.

***

φωτό 1

Οι Σ. και Σ. Μαγουλάς προσφέρουν 500 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βριλησσίων, στη μνήμη του σ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ, που «έφυγε» νωρίς από τη ζωή.

***

φωτό 2

Με τη συμπλήρωση 2 ετών από το θάνατο των αγωνιστών ΗΛΙΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, από το Χανδρινού Μεσσηνίας, προσφέρω 100 ευρώ για το Συνέδριο του Κόμματος.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ
Ο γιος τους, Καραμπάτσος Ευστάθιος

***

φωτό 1

Πέρασαν 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής οικοδόμος, πρώην μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Λιβαδειάς, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ.

Στη μνήμη του, ο κουνιάδος του Νίκος Καλλιαντάσης, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Λιβαδειάς.

***

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου αδερφού ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, αντί για στεφάνι, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μεσσήνης.

Φώτης Πετρόπουλος

* Στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μεσσήνης.

Μαρία Οικονομοπούλου

***

Στη μνήμη του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, ο αδελφός του, Στέλιος Μαυρόπουλος, προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου (Α' Δημοτικής Κοινότητας).

***

φωτό 1

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μήτσος) ΛΕΝΗΣ γεννήθηκε στο χωριό Κτιστάδες (Κουσοβίστα) της Αρτας. Αριστος μαθητής πέρασε με εξετάσεις στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία απ' όπου απεφοίτησε. Βαθιά ποτισμένος με τις ιδέες του Μ-Λ δραστηριοποιήθηκε στο λαϊκό κίνημα, στην ΕΠΟΝ και την Εθνική Αντίσταση. Συνελήφθη, το 1946, με τη γνωστή υπόθεση Πρίτζου στα Γιάννενα και καταδικάστηκε σε θάνατο. Οταν δόθηκε χάρη και αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στο χωριό Αγναντα όπου παντρεύτηκε την άξια σύντροφό του Κωνσταντινιά με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά. Αναγκάστηκε να φύγει για τη Σουηδία όπου εργαζόμενος σπούδασε τα τρία παιδιά του στον ιατρικό κλάδο.

Στη μνήμη του, η Δέσποινα και ο Πάνος Κανακάρης προσφέρουν, μέσω της ΚΟ Ζαχάρως, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδερφού ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μόνιμου αντάρτη του ΕΛΑΣ που «έφυγε» από τη ζωή στις 25.11.2012, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
Μήτσος Γεωργακόπουλος

***

φωτό 1

Σήμερα 12.1.2013, συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ (Τάκη) ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πιστού μέχρι τέλους της ζωής του στα ιδανικά του ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ και ο ξάδερφός του, Φραγκίσκος Ιγνατιάδης, 10 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

***

φωτό 1

Ο σύντροφος στη ζωή και τους αγώνες, ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ, κομμουνιστής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης και δραστήριο μέλος του συνδικαλιστικού ταξικού κινήματος. Για τη δράση του υπέστη διωγμούς και εξορίες, με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του, «έφυγε» από κοντά μας στις 12.1.2013.

Η σύζυγός του, Κανέλλα Ξαγοράρη

***

φωτό 1

Ο σ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ, γνήσιο παιδί της εργατικής τάξης, περήφανος κομμουνιστής ιδρυτικό μέλος του Παραρτήματος Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με πολύχρονους αγώνες, εξορίες και διωγμούς σε Ικαρία, Μακρόνησο, Αϊ - Στράτη, με πίστη στα ιδανικά του Κόμματος και του σοσιαλισμού, πρωτοστάτης σε όλη του τη ζωή σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στον τόπο μας, «έφυγε» από τη ζωή στις 11.12.1997.

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Στην αθάνατη και άσβεστη μνήμη του, προσφέρω το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας, της οποίας ήταν οργανωμένο μέλος στον αγώνα του Κόμματος για τη Λαϊκή Εξουσία.

Ελένη Μπούρμπουλα

***

φωτό (χαρτι) 1

Ανεκτίμητος άνθρωπος και παλαίμαχος αγωνιστής ο αγαπητός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΤΗΣ, του Νικολάου και της Ευαγγελίας. Κάθε φορά που βρισκόμασταν στη Θεσσαλονίκη τον συναντούσαμε. Φέτος μας έλειψε. Γεννήθηκε στις 23.8.1930, στο Ασβεστοχώρι, όπου και έμενε. Και άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο «Θεαγένειο», πέρυσι στις 23 Μάρτη. Μέλος της ΕΠΟΝ και δραστήριος Αντιστασιακός στην χιτλεροφασιστική κατοχή. Και στον Εμφύλιο σύνδεσμος στις ομάδες του ΔΣΕ. Με ζωντανές τις αναμνήσεις του. Εργάτης σε όλη τη ζωή του. Μέλος του ΚΚΕ από το 1984. Και στο παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, του χωριού του, ένας από τους πιο παλιούς αγωνιστές. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Κατίνα, και στο γιο του. Αντί για στεφάνι στον τάφο του, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Γ. Μωραΐτης


ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ

Χρήστος (Τάκης) Βαρυτιμιάδης
Χρήστος (Τάκης) Βαρυτιμιάδης

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τσελίκας Λάμπρος
Τσελίκας Λάμπρος

ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΥΓΛΙΔΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΥΓΛΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ