Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Νέα έκθεση - μποναμάς στα μονοπώλια

Την «έκθεση Σέρκας» για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων ψήφισαν χτες στο Ευρωκοινοβούλιο σύσσωμα τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι - Πράσινοι και ΛΑΟΣ, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ανεργία, ενώ στηρίζουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η έκθεση θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των επιχειρήσεων να κάνουν όποιες αναδιαρθρώσεις κρίνουν αναγκαίες για την κερδοφορία τους, απολύσεις, γενικευμένη εφαρμογή της προσωρινής - ελαστικής απασχόλησης, ευελφάλεια, ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Στοχεύει δηλαδή στην προστασία και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων. Αυτό άλλωστε είναι το αποτέλεσμα των ελευθεριών κίνησης του κεφαλαίου, που αποτελεί το θεμέλιο της ευρωένωσης των μονοπωλίων. Για τις απολύσεις προτείνει προγράμματα κατάρτισης, που βέβαια θα καρπωθούν οι επιχειρήσεις. Με απύθμενο θράσος για τους ανέργους, προτείνουν μέτρα ψυχολογικής στήριξης!

Αιτιολογώντας την καταψήφιση της απαράδεκτης έκθεσης από το ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Γιώργος Τούσσας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να ενδυναμώσουν την αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού και όχι των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ