Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
φωτο 1

Σαν σήμερα, 18 Γενάρη του 2012, πέθανε και θάφτηκε στο χωριό της, στις Μέλαμπες Ρεθύμνου, η ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

Κλείνοντας ένας χρόνος, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε, στη μνήμη της, το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων.

Η κόρη της Μαρία και ο γαμπρός της Χαράλαμπος Μπαγιαρτάκης

***

Ο Φίλιππας Βαστάκης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού, στη μνήμη των: ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΣΤΑΚΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, 50 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΦΙΛΙΠΠΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο Χρήστος και η Ολυμπία Κανδηλιώτη προσφέρουν στο ΚΚΕ 30 ευρώ ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Μοσχάτου.

***

φωτό

Η Θέτις Βλαχούτσικου, στη μνήμη του άντρα της, ΑΡΓΥΡΗ, προσφέρει στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Τουρκοβουνίων - Ανω Αμπελοκήπων.

Ο Αργύρης Βλαχούτσικος από παιδί οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και κατόπιν, στην ΕΠΟΝ και το ΚΚΕ. Υπήρξε στρατιωτικό στέλεχος του ΕΛΑΣ (στην Εύβοια) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και, στη συνέχεια, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Ηταν στέλεχος του εργατικού κινήματος, συνεργάτης της σ. Μίνας Γιάννου και αδελφός του Γιώργου Βλαχούτσικου.

***

ΦΩΤ.

Ο σύντροφος στη ζωή και τους αγώνες, ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ, κομμουνιστής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης και δραστήριο μέλος του συνδικαλιστικού ταξικού κινήματος. Για τη δράση του υπέστη διωγμούς και εξορίες, με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του, «έφυγε» από κοντά μας στις 12.1.1977.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου Κόμματός μας.

Η σύζυγός του, Κανέλλα Ξαγοράρη

***

φωτό 1

Στις 16 Γενάρη του 2012 συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, ΡΟΖΑΣ ΤΑΤΣΗ (ΓΙΑΦΑΣΟΒΑ). Η Ρόζα γεννήθηκε στη Σοβιετική Ρωσική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία στο χωριό Μαλοτρουγιόβο περιοχή Πένζας, σε φτωχή αγροτική οικογένεια. Από μικρή μπήκε στη βιοπάλη, φροντίζοντας μετά το θάνατο του πατέρα της, τα πέντε μικρότερα αδέλφια της. Η δίψα της για μόρφωση την οδήγησε στη θέση του διδάκτορα επιστημών της Ιστορίας, με πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Τηλεπικοινωνιών Τασκένδης διορίστηκε ως καθηγήτρια Ιστορίας και εργάστηκε σε αυτό το ίδρυμα μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Στα 35 χρόνια εργασίας της δημοσίευσε περισσότερες από 40 επιστημονικές και μεθοδικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και άλλες εκδόσεις. Το 1957 παντρεύτηκε τον πολιτικό πρόσφυγα, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Κώστα Τάτση, Μηχανικό Τηλεπικοινωνιών και απέκτησαν ένα γιο επίσης Μηχανικό Τηλεπικοινωνιών, παντρεμένο με την Αμίνα, πτυχιούχο στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και διακρίνονται και οι δυο τους για τις τεχνικό-επιστημονικές τους επιδόσεις στην Ελλάδα. Τα δυο εγγόνια της Ρόζας είναι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Πληροφορικής, όπου διακρίνονται για τις σπουδές τους κάτι που ήταν η μεγάλη επιθυμία της γιαγιά τους. Η Ρόζα ήταν καλή οικογενειάρχης, άξια μητέρα και γιαγιά. Επαναπατρίσθηκε οικογενειακώς το 1990 και η Ελλάδα έγινε δεύτερη πατρίδα της.

ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ
ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ
Στη μνήμη της Ρόζας Τάτση, η οικογένεια Τάτση Κώστα μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Ιωνίας, προσφέρει, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ.

Η οικογένεια Τάτση Κώστα.


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΒΛΑΧΟΥΤΣΙΚΟΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΒΛΑΧΟΥΤΣΙΚΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ