Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΤΤΟΡΟΥ, που «έφυγε» στις 7.1.2013, μάχιμου έως τα 100 του χρόνια, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, πολιτικού πρόσφυγα επαναπατρισμένου, μέλους του ΚΚΕ από το 1941 έως το τέλος της ζωής του. Καλό ταξίδι σύντροφε ΣΠΥΡΟ, θα σε θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη σου στους ταξικούς αγώνες που έρχονται!

Στη μνήμη του προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υπηρεσιών: Η σ. Ειρήνη Ζεγκίνη 200 ευρώ, η σ. Μαργαρίτα και ο Μιχάλης 40 ευρώ

***

φωτό 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 19/11/12, προσφέρουμε 500 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Η οικογένειά της

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ, που, τόσο πρόωρα και αναπάντεχα, μας στέρησε τη σημαντική του παρουσία από τη ζωή και τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προσφέρουμε στο Κόμμα 90 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλίου.

Μαίρη Ανδρινοπούλου

Γρηγόρης Κυριακόπουλος

Βούλα Καρυπίδου

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και ΟΛΓΑΣ ΚΟΤΡΩΝΗ προσφέρω στην ΚΟ Πετρούπολης για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Κώστας Κοτρώνης

***

φωτό 1

Στις 22 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος, αγωνιστής του σοσιαλισμού και της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ.

ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης της οποίας ήταν μέλος.

***

φωτο 2

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΕΛΙΟΥ και της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΕΛΙΟΥ, η κόρη τους Μαρία και τα εγγόνια τους Δημήτρης και Κατερίνα, προσφέρουν 150 ευρώ στην ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και 50 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Ο Γιώργος Τέλιος, που πέθανε τον Αύγουστο του 2012, ήταν από εκείνους τους λαϊκούς αγωνιστές που με ανιδιοτέλεια δίνουν όλο τους τον εαυτό στην υπόθεση της εργατικής τάξης. Το 1940 πολέμησε στα βουνά της Αλβανίας τους Ιταλούς εισβολείς. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1942, κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ και ήταν υπεύθυνος στον 3ο λόχο Αντιχασίων και ύστερα στην Εθνική Πολιτοφυλακή. Μαχητής του ΔΣΕ μέχρι και τη σύλληψή του το 1947. Στη συνέχεια φυλακές και εξορία. Γιούρα, Μακρόνησος, Τρίκκερι, Ακροναυπλία, Αβέρωφ, Κέρκυρα, Τρίκαλα ήταν μερικοί από τους τόπους που «τίμησε» με την παρουσία του. Ατσαλώθηκε και υπερασπίστηκε το ΚΚΕ μέσα από τις σκληρές αυτές μάχες, αλλά και στα πιο σύγχρονα χρόνια στις πιέσεις μετάλλαξης που δεχόταν το Κόμμα.

Η Ευαγγελία Τέλιου, πέθανε στις 5 Γενάρη 2008 σε ηλικία 83 χρόνων. Ηταν μία από τις κομμουνίστριες, που έδωσαν τα πάντα στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, την προκοπή του λαού, το σοσιαλισμό. Σε ηλικία 18 χρόνων οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, άρχισαν οι διώξεις και αναγκάστηκε να καταφύγει στα τμήματα του ΔΣΕ. Υπηρετώντας στην ομάδα, με ομαδάρχη τον Γιώργο Τέλιο, πιάστηκαν αιχμάλωτοι, κακοποιήθηκαν άγρια, μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο των Τρικάλων και πέρασαν από το στρατοδικείο.


ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΟΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΟΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΛΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΛΙΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ