Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ
Αστυνομική βία και επιθέσεις φασιστοειδών στο Δουργούτι

Κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με μετανάστες
Κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με μετανάστες
Την αυθαίρετη αστυνομική βία και τις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, κυρίως Σύριων, στην περιοχή του Δουργουτίου στο Νέο Κόσμο, κατήγγειλαν πρόσφυγες σε κλιμάκιο της Αχτίδας της Α΄ Αθήνας του ΚΚΕ που περιόδευσε προχθές βράδυ στην περιοχή.

Οπως ανέφεραν, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής που κατά ομάδες χτυπούν άνανδρα μετανάστη που κυκλοφορεί μόνος. Σε ό,τι αφορά την αστυνομία η οποία έχει πυκνώσει την παρουσία της στην περιοχή, αντί να προφυλάσσει τη σωματική ακεραιότητα των μεταναστών από διάφορα φασιστοειδή έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό σε βάρος τους, τη στιγμή που γνωρίζει πως η πλειοψηφία των αλλοδαπών στην περιοχή είναι Σύριοι πρόσφυγες. Αλλοτε με λεκτικές προκλήσεις που περιλαμβάνουν ύβρεις σε βάρος τους και άλλοτε με «ελέγχους ρουτίνας» όπου ασκούν βία καθώς τους χτυπούν χωρίς κανένα λόγο.

Τυπικό δείγμα αυτής της αυθαίρετης συμπεριφοράς από την πλευρά της αστυνομίας αποτελεί η καταγγελία του Μ., ο οποίος ανέφερε πως περασμένη Τρίτη, δύο αστυνομικοί, εισέβαλαν σε διαμέρισμα δύο Σύριων προσφύγων, όπου βρισκόταν και ο ίδιος, χωρίς ένταλμα και αφού τους ξυλοκόπησαν και τούς έβρισαν και τους τρεις, στη συνέχεια τούς μετέφεραν στο κρατητήριο στο Αστυνομικό Τμήμα στο Κουκάκι. Ο μόνος που αφέθηκε μετά από ώρα ελεύθερος ήταν ο Μ., καθώς οι δύο συμπατριώτες του δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα επάνω τους. Για την εισβολή στο διαμέρισμα ισχυρίστηκαν πως προέβησαν σε αυτή την ενέργεια μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη επειδή δεν είχαν πληρώσει τα δύο τελευταία ενοίκια.

Από την πλευρά του, το κλιμάκιο του Κόμματος διαβεβαίωσε πρόσφυγες και μετανάστες πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα στην περιοχή να αναλάβουν πρωτοβουλία και από κοινού με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να βρουν τρόπους ώστε να μην κινδυνεύουν οι τελευταίοι από τέτοιου είδους επιθέσεις. Επιπρόσθετα, τους ενημέρωσαν πως το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα ζητήσει να δοθεί άσυλο σε όσους το επιθυμούν, άδεια παραμονής σε περίπτωση που επιλέξουν να μείνουν στην Ελλάδα ή τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να κινηθούν ελεύθερα στις χώρες που οι ίδιοι θα επιλέξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ