Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνειδητό ψέμα ή προβοκάτσια;

Συνειδητό ψέμα ή χοντροκομμένη προβοκάτσια; Οπως και να το χαρακτηρίσει κανείς, το γεγονός έχει ως εξής: Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η οργανωτική γραμματέας της Ομοσπονδίας (από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ), ανέγνωσε απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής (από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ιδρυμα Διά βίου μάθησης) και συγκεκριμένα από την τοποθέτηση του βουλευτή Χρήστου Γκόκα (ΠΑΣΟΚ), που έλεγε ότι πάγια θέση του κόμματός του είναι η αξιολόγηση στο Δημόσιο και ειδικότερα στην Εκπαίδευση. Μετά την παρουσίαση του αποσπάσματος η συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ λέγοντάς τους: «Ορίστε ποιοι είστε. Αλλα λέτε εδώ κι άλλα εκεί. Εδώ (στο ΔΣ της ΟΛΜΕ) καλείτε σε απειθαρχία στην αξιολόγηση και εκεί (στη Βουλή) το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ»!

Οπως, όμως, φαινόταν και από τα πρακτικά (που είχε στη διάθεσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) αυτή δεν είναι η τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα (βουλευτή του ΚΚΕ), αλλά του Χρήστου Γκόκα (βουλευτή του ΠΑΣΟΚ).

Οταν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ αποκάλυψαν την προβοκάτσια, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγνώμη, ανασκεύασε και την πρωτομιλία της λέγοντας: «Εγώ δεν είπα ότι άλλα λέτε εδώ και άλλα εκεί, εγώ ρώτησα το ΠΑΜΕ τι συμβαίνει, αν ισχύουν αυτά που είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Βουλή»!

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Γιατί: Τόσο το κείμενο της τοποθέτησης του βουλευτή του ΚΚΕ όσο και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ήταν στη διάθεση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ήταν και τα δύο υπογραμμισμένα και φαίνονταν οι εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ