Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Μάχες και διάψευση φημών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Σφοδρές μάχες σημειώνονταν χτες στα περίχωρα της Δαμασκού, κυρίως, στις συνοικίες Νταράγια και Ακαμπα, ενώ πυκνή ανταλλαγή πυρών καταγραφόταν στο δρόμο που οδηγεί προς το διεθνές αεροδρόμιο. Ο Σύρος Πρόεδρος, πάντως, εμφανίστηκε, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, στην εορταστική προσευχή που πραγματοποιήθηκε σε τέμενος της πρωτεύουσας για την επέτειο της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ, δίνοντας τέλος στις φημολογίες περί αποχώρησής του από τη χώρα, μετά από γραφόμενα σε κοινωνικά δίκτυα του Αμερικανού πρέσβη στη Συρία, Τομ Φορντ, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, ότι ο πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Πληροφοριών της Συρίας Μακντίσι, έφτασε στις ΗΠΑ και ότι η μητέρα του Ασαντ μετέβη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΣΑΝΑ μετέδιδε ότι γίνονται σκληρές μάχες και στη βορειοανατολική επαρχία αλ Χάσακα αλλά και ότι πλήθος κόσμου συμμετείχε στις κηδείες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης, τη Δευτέρα, στην πόλη Σαλμίγια έξω από τη Χάμα όπου σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι.

Στις εξελίξεις στη Συρία αναφέρθηκε και ο μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μιλώντας στη Γερουσία ενόψει της έγκρισης του διορισμού του. Ο Κέρι υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που έκανε, στο παρελθόν, για σύσφιξη των σχέσεων Συρίας - ΗΠΑ και υποστήριξε ότι ο Ασαντ είχε κάνει «ορισμένα βήματα», αλλά τελικά «επέλεξε λανθασμένα και στράφηκε προς το Ιράν».

Τέλος, νέα έκκληση για άμεση βοήθεια απηύθυναν αξιωματούχοι του ΟΗΕ αρμόδιοι για τους πρόσφυγες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως για την Ιορδανία, όπου περίπου 3.000 Σύροι πρόσφυγες καταφτάνουν καθημερινά και περίπου 27.000 έχουν φτάσει από τις αρχές του χρόνου με αποτέλεσμα το σύνολο των προσφύγων να μετριέται πλέον σε εκατοντάδες χιλιάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ