Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών

Ομάδα 15 - 20 νεαρών εξαπέλυσε, προχτές βράδυ, ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών μεταναστών που βρίσκονταν σε κατάστημα συμπατριώτη τους, επί της συμβολής των οδών Νικηταρά και Σεφέρη, στη Λάρισα. Να σημειώσουμε ότι, πριν δύο χρόνια, στο ίδιο κατάστημα είχε ξαναγίνει επίθεση φασιστοειδών που κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

Οι δράστες της προχτεσινοβραδινής επίθεσης - σύμφωνα με πληροφορίες είναι μαθητές, ενώ σε ρόλο καθοδηγητή και πρωταγωνιστή συμμετείχαν και μεγαλύτεροι σε ηλικία - φορώντας μπουφάν, κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, όρμησαν μαινόμενοι κατά της παρέας των Πακιστανών και τους χτύπησαν άγρια, με αποτέλεσμα ένας από τους μετανάστες να διακομισθεί στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η Αστυνομία που έφτασε στον τόπο της επίθεσης συνέλαβε 8 άτομα, τα οποία και προσήχθησαν για προανάκριση, ενώ κλήθηκαν και αλλοδαποί προκειμένου να γίνει αναγνώριση των δραστών της επίθεσης.

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Εξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης έφτασε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Τάσο Τσιαπλέ, ο οποίος ενημερώθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας για τα συμβάντα, ενώ είχε συνάντηση με τους μετανάστες που βρίσκονταν εκεί.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ καταγγέλλει τη δολοφονική ρατσιστική επίθεση και σημειώνει: «Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης μας επίθεση των φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών δεν αποτελεί ένα τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός, αλλά είναι μέρος της γενικότερης ρατσιστικής βίας που αναπτύσσουν φασιστικές συμμορίες πανελλαδικά σχεδόν καθημερινά.

Απορρέει από το κλίμα ρατσισμού, μισοξενίας και τις επιθέσεις που οργανώνει η Χρυσή Αυγή εναντίον των μεταναστών, αλλά και από το κλίμα που σκόπιμα καλλιεργεί η κυβέρνηση με την επιχείρηση "νόμος και τάξη", "Ξένιος Ζευς", τα πογκρόμ, τις απελάσεις, εκτρέφοντας την ανοχή στην εγκληματική δράση απέναντι στους μετανάστες και όχι μόνο.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια. Το αντίθετο, τη μετανάστευση την δημιουργούν η ανεργία, η φτώχεια, οι πόλεμοι και οι δικτατορίες που είναι δημιουργήματα του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.

Το ΕΚΛ, τα ταξικά συνδικάτα, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να περιφρουρούν τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών. Θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τους αντίπαλους της εργατικής τάξης με ταξικά κριτήρια και όχι με βάση το χρώμα και τη χώρα καταγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ