Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία για το πανεπιστήμιο - επιχείρηση

Παρέμβαση στην Πρυτανεία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου έκαναν χτες το πρωί εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ και φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καθώς το ίδρυμα διοργανώνει σεμινάριο επί πληρωμή με θέμα «Μεθοδολογία και εφαρμογή των projects (σχέδια εργασίας) στην εκπαίδευση». Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προκύπτει ο ρόλος που επιφυλάσσουν τόσο για το δημόσιο πανεπιστήμιο όσο και για τον εκπαιδευτικό. Σημειώνεται ότι το σεμινάριο κοστίζει 230 ευρώ που για πολλούς εκπαιδευτικούς μεταφράζεται στο ένα τρίτο του μισθού τους.

Σε συνάντησή τους με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την πολιτική που προτρέπει στην αξιοποίηση των υποδομών των ιδρυμάτων για να πουλούν κατάρτιση και «τίτλους» διαφόρων ειδών. Δηλαδή, απόφοιτοι πανεπιστημίων αλλά και φοιτητές, αντί να μορφώνονται ολόπλευρα με ευθύνη της πολιτείας από το δημόσιο πανεπιστήμιο, οδηγούνται στο να αγοράζουν τα κομμάτια γνώσης που προκύπτουν μετά τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της.

Αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του σεμιναρίου που προωθεί το «νέο σχολείο» αλλά και τον εξαναγκασμό των εκπαιδευτικών να κυνηγούν «τίτλους» και «προσόντα» χωρίς κάποια ακαδημαϊκή αξία, χωρίς ουσιαστική επιμόρφωση, πληρώνοντας από την τσέπη τους, προκειμένου να «επιβιώσουν» στην επικείμενη αξιολόγηση.

Από την πλευρά του ο πρύτανης, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, δήλωσε ότι δεν είναι πλήρως ενημερωμένος για το συγκεκριμένο σεμινάριο, ενώ από τη συζήτηση προέκυψε ότι από τέτοιες δραστηριότητες κάποιοι αποκομίζουν και προσωπικά οφέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ