Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Επιχειρούν την αρπαγή του πλούτου του Μάλι

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας και άλλων δυνάμεων στο Μάλι και αναδεικνύονται οι πραγματικές της αιτίες εξέδωσε ο επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για την Αφρική, Λουλαμίλ Σοτάκα, στην οποία ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Η στρατιωτική επέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης στο Μάλι με την υποστήριξη κυβερνήσεων χωρών όπως η Γερμανία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί για μία ακόμη φορά το πρόσχημα της δράσης συγκεκριμένων στρατιωτικών ομάδων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τέτοιες ομάδες, όπως αυτές του Μπιν Λάντεν, καθοδηγήθηκαν από τις ΗΠΑ ως όπλο κατά του λαϊκού κινήματος στο Αφγανιστάν. Τώρα παίζουν το ρόλο του προσχήματος των ιμπεριαλιστών που παίζουν το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού στο Μάλι, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική γενικότερα.

Ο πραγματικός σκοπός είναι η ιμπεριαλιστική αρπαγή της περιουσίας του μαλινέζικου λαού, του ουρανίου, του χρυσού, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».

Και προσθέτει: «Η ολόψυχη υποστήριξη της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΙTUC), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, σε μία ακόμη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αφρική, δείχνει πως ο οργανισμός αυτός δεν έχει τίποτε να κάνει με τα συμφέροντα των αφρικανικών λαών και των εργαζομένων. Είναι εχθρική απέναντι σε αυτά τα συμφέροντα. Είναι στην άλλη πλευρά. Εχει συμπαραταχθεί με τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των μονοπωλίων, των νεοαποικιοκρατών που υποστηρίζουν τον ιμπεριαλισμό.

Ως Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για την Αφρική, καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς οργανισμούς να αποκηρύξουν επίσημα τη στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι. Πρέπει να εμποδιστεί μία γενικευμένη επιθετικότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ο μόνος που πρέπει να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του είναι ο μαλινέζικος λαός. Οι πηγές του παραγόμενου πλούτου πρέπει να του ανήκουν και να χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση των οξυμένων εργατικών και κοινωνικών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ