Κυριακή 3 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντώνης Καλαμπόγιας
Αντώνης Καλαμπόγιας
φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και συζύγου, ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μαζί με τη μητέρα μου, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σάββα» - Ερυθρού - ΕΟΠΥΥ της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Η κόρη του, Χριστάκη Ελένη

***

2 φωτ.

Ο Νικόλας Κοζάτσας προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, στη μνήμη της συντρόφσισσάς του, ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΟΖΑΤΣΑ, και του γιου του, ΓΙΑΝΝΑΚΗ (ΚΟΖΑΤΣΑ). Επίσης προσφέρει 50 ευρώ στη μνήμη του αδερφού του, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ, και της νύφης του ΜΑΡΙΑΣ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μικραδέλφου μου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΠΛΗ, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

Ελένη Καραπλή

***

Στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του τιμημένου ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη των γονιών μας, αδερφών και συγγενών θυμάτων στον τιτάνιο αγώνα του λαού μας: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΗ που εκτελέστηκε στις 7.9.1949 στην Αίγινα, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ με 18 χρόνια φυλακή, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΘΑΝΑΣΗ που δολοφονήθηκαν στις 16 Ιούνη 1946, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ που πέθανε στην Τασκένδη και τάφηκε στη γενέτειρά του, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, Β' γραμματέα του ΑΚΕ, του δολοφονημένου ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, της χιλιοβασανισμένης ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΕΥΜΟΡΦΙΑΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, δευτεροετή φοιτητή της Ιατρικής που δολοφονήθηκε, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε, ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ, μαχητών του ΔΣΕ, και ΧΑΡΑΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με 18 χρόνια φυλακές και εξορίες, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΝΟ Ημαθίας, 1.000 ευρώ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ
Στέλλα Χαραμή - Παπαδοπούλου

Διονύσης Παπαδόπουλος

***

2 φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και της γυναίκας του, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ, η κόρη τους, Φωτεινή Καλασούντα, και η εγγονή τους, Ματίνα Καρδαρά, προσφέρουν 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΡΗ, η γυναίκα του, Μαρία Κούβαρη, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αδερφού μας ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΜΠΟΤΑ προσφέρουμε στο Κόμμα για το οποίο έδωσε τη ζωή του, την άνοιξη του 1949 στις φυλακές Κεφαλονιάς στα 22 του χρόνια, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Αντώνης και Στέλιος Μαραμπότας

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, Ακροναυπλιώτη και Μακρονησιώτη αγωνιστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΡΑΦΕΤΑ, που έφυγε από τη ζωή στις 31 Γενάρη 2001, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Ξένια Ζαραφέτα

***

φωτ.

Στη μνήμη της αδερφής μου, ΤΕΡΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, που στα χρόνια της νιότης της υπήρξε μέλος του Κόμματος, προσφέρω 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
συντρόφισσα Ρένα

***

φωτ.

Στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΜΠΑΚΗ, καθηγήτριας μουσικής, που χάθηκε πριν τρία χρόνια από την ανίατη ασθένεια της εποχής μας. Μία γνήσια συνεχιστής της παράδοσης της οικογένειάς της, του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης πατέρα της, ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΜΠΑΚΗ, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού που απεβίωσε λίγα χρόνια μετά τον επαναπατρισμό του. Οι θείοι της, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ, μαχητές του ένδοξου ΕΛΑΣ, χάσανε τη ζωή τους στις φονικές μάχες του ΔΣΕ. Ευτυχώς η ελπίδα για τη συνέχεια των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν χάνεται, ζει στα πρόσωπα των ανεψιών της.

Στη μνήμη της από τη μητέρα της Ροδάμα Κουμπάκη προσφέρονται 100 ευρώ στην εφημερίδα του Κόμματος, το «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Τριανδρίας Θεσ/νίκης.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ, που είχε τα γενέθλιά του στις 22/12, προσφέρουμε για το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γ. Χαλκίδη, 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η οικογένεια Μπογιατζή

***

φωτ.

Στις 22 Δεκέμβρη 2012 έφυγε από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΚΙΜΤΖΗΣ, πρόεδρος του Παραρτήματος Χορτιάτη της ΠΕΑΕΑ.

Οι σύντροφοί του προσφέρουν στη μνήμη του 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
***

2 φωτ.

Το Γενάρη κλείνουν 14 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο της αδελφής μας ΝΙΚΗΣ ΖΕΧΙΡΛΗ και 10 χρόνια από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΖΕΧΙΡΛΗ, συζύγου της Νίκης. Υπήρξαν μέλη του ΚΚΕ και μαχητές του ΔΣΕ. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκαν πολιτικοί πρόσφυγες στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου σπούδασαν, ο Βασίλης σε κομματική σχολή και η Νίκη οικονομολόγος. Με το τέλος των σπουδών τους εργάστηκαν ο καθένας στην ειδικότητά του. Επαναπατρίστηκαν το 1979 και εγκαταστάθηκαν με τα δυο παιδιά τους στο χωριό μας, Ξυλαγανή Κομοτηνής. Εμείς, οι αδελφές της Νίκης, Κατίνα, Τασούλα και Αθανασία, επίσης μαχήτριες του ΔΣΕ, δεν τους ξεχνάμε και στη μνήμη τους προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ντεπό Θεσ/κης.

Λαζαρίδου Τασούλα

***

φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς ΜΑΡΙΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ, η οικογένεια της κόρης της προσφέρει, συμβολικά, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, το ποσό των 25 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη της κόρης της ΟΛΓΑΣ ΓΑΛΑΝΟΥ προσφέρει 50 ευρώ η μητέρα της Κρυσταλλία Γαλανού.

***

φωτ.

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες πέντε χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΣ, αγωνιστής καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης.

Στην μνήμη του καταθέτουμε 50 ευρώ για το Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Τριανδρίας.

Η σύζυγος, Κατερίνα Πλάκα, ο γιος, Βασίλης Σάρος

***

φωτ.

Στις 26 Γενάρη συμπληρώθηκαν 23 χρόνια που «έχασα» το σύζυγό μου ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ ΚΩΣΤΑ. Αγωνιστής από τα νεανικά του χρόνια που πέρασε από εξορίες. Δεν έπαψε, όμως, να αγωνίζεται σε όλους τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες για το δίκαιο των εργαζομένων, πλάι στο ΚΚΕ και μέσα από το Σύλλογο Λογιστών Θεσσαλονίκης, ως το τέλος της ζωής του.

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στην άσβεστη μνήμη του και για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Ροτόντας.

Η γυναίκα του Καρακασίδου Μαρία

***

2 φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ, αντιστασιακών και οπαδών του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ροδολείβους Σερρών του ΚΚΕ.

Ο γιος τους, Τσαλταμπάσης Κώστας

***

φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, πιστού φίλου και ψηφοφόρου του ΚΚΕ, που στις 18 Γενάρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, για την ενίσχυση του Κόμματος.

Παρθενόπη Μιχαηλίδου

***

φωτ.

Ο Κερεκλίδης Κώστας με τη σύζυγό του και ο Θέμης Θεοδωρίδης με τη σύζυγό του από τη Γαβρά προσφέρουν, στη μνήμη του ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΪΣΙΔΗ από τη Γαβρά, αντί για στεφάνι, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μου γυναίκας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ (Σούλας) συντρόφου της ζωής και των αγώνων, αντί μνημοσύνου, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ σαν ελάχιστο φόρο τιμής στο 19ο Συνέδριο στη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος, Παύλος

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΙΧΑΛΗ και στη μνήμη του φίλου μας συντρόφου συνδικαλιστή ΖΑΡΑ ΓΙΩΡΓΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΘ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, Τσαρουχά Στέλλα

***

φωτ.

Στη μνήμη της αδελφής μου ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ - ΦΛΑΡΟΥΝΤΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ (φωτ.) και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μελών του ΚΚΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗ και ΜΑΡΙΑΣ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Περίφανος Γιάννης

ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΑΜΠΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΑΜΠΗΣ
***

2 φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΕΛΙΔΗ, από τον Πολύμυλο Κοζάνης, και ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, από τη Χαραυγή Πειραιά, οι οποίοι μέχρι το τέλος της ζωής τους έμειναν πιστοί στο ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική του Εξόρμηση 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ευόσμου.

Παπαδόπουλος Γιώργος - Μαρία - Φωτεινή

***

2 φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και ΟΛΓΑΣ ΚΟΤΡΩΝΗ, προσφέρω στην ΚΟ Πετρούπολης του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, 100 ευρώ.

Κώστας Κοτρώνης

***

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων μου από την Καλαμαριά, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΑΝΤΩΝΗ, ΚΙΟΥΠΤΣΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΙΣΑΑΚΙΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, ΡΕΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ και επίσης στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσας ΟΛΓΑΣ ΓΑΛΑΝΟΥ, που «έφυγε» αναπάντεχα από κοντά μας, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς, 400 ευρώ.

Βασίλης Πεκλάρης

***

3 φωτ.

Στη μνήμη των στελεχών του ΚΚΕ, μελών της Συντακτικής Επιτροπής, συντελεστών της συγγραφής του βιβλίου «ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ», προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Θερμαϊκού Θεσ/νίκης, 50 ευρώ για τους συντρόφους που μέχρι την τελευταία τους πνοή έμειναν πιστοί στο Κόμμα τους και στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού: ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ (Βράχος), υπεύθυνος της Συντακτικής Επιτροπής, ΧΑΤΖΗΤΑΣΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, μέλος της Τριμελούς Γραμματείας, ΔΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μέλος της Τριμελούς Γραμματείας, ΓΙΑΤΑΓΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΔΑΛΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΔΟΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΝΕΔΕΛΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Φώτης), ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Καθώς και στη μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και καθηγητή φιλόλογου - ιστορικού, ο οποίος επιμελήθηκε και επεξεργάστηκε όλο το υλικό εδώ στην Ελλάδα και έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή.

ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Φωτιάδης Στάθης

***

φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα του, ΡΑΚΙΤΖΗ ΘΑΝΑΣΗ, που έφυγε από τη ζωή πριν τέσσερα χρόνια, ο γιος του Χρήστος, η σύζυγός του και τα παιδιά τους, προσφέρουν 50 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΛΕΒΕΝΤΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943 μέχρι το τέλος της ζωής του, που αγωνίστηκε ασυμβίβαστα και ανυποχώρητα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Επίσης, στη μνήμη των γονιών μου, ΦΙΛΙΠΠΟΥ και ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗ και του κουμπάρου μου, ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΑΝΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας.

Χρυσούλα Λεβέντη

***

φωτ.

Στις 27 Δεκέμβρη 2012 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, αγωνιστής ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1922 στην Κερπινή Αρκαδίας. Από νέος συμμετείχε στους αγώνες του λαού μας για λευτεριά και καλύτερη ζωή. Δραστήριο μέλος της ΕΠΟΝ Γορτυνίας στην αρχή και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΠΟΝ Αθήνας, στη συνέχεια. Το 1948 εντάσσεται στο τάγμα νεολαίας του ΔΣΕ Πελοποννήσου και λαβαίνει μέρος σε πολλές μάχες στις περιοχές Αρκαδίας και Ηλείας. Αναλαμβάνει καθηγητής στο Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου στα Τρόπαια, στο οποίο εκπαιδεύονταν λαϊκοί δάσκαλοι. Συλλαμβάνεται στο τέλος του Εμφυλίου και καταδικάζεται σε φυλάκιση στην Ακροναυπλία. Οι διώξεις συνεχίζονται και μετά την αποφυλάκισή του δεν του επιτράπηκε να διοριστεί σε σχολείο (ήταν καθηγητής σωματικής αγωγής). Ομως συνέχισε αταλάντευτος ν' αγωνίζεται με πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η γυναίκα του, η κόρη του, ο γαμπρός και τα εγγόνια του προσφέρουν στην άσβεστη μνήμη του 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ. Διαβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν στο δρόμο που τους άφησε παρακαταθήκη.

ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.
ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.
***

φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ γεννήθηκε το 1917 και πέθανε το 2010 στο Γύθειο Λακωνίας. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40. Στη συνέχεια, στην Αντίσταση και στον Εμφύλιο. Εζησε παρανομία, εξορίες ως το 1970.

Στη μνήμη του, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, η αδελφή του, Χαρίκλεια Μέρμηγκα, και η κόρη του Ελένη Μπακομιχάλη προσφέρουν 100 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη της ΤΑΣΙΑΣ ΠΑΛΥΒΟΥ, φίλης και σταθερής ψηφοφόρου του ΚΚΕ, που «έφυγε» στις 13.12.2012, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ταξί της Αχτίδας των ΕΒΕ.

Ο αδερφός της, Γιάννης

***

Στη μνήμη των συντρόφων μας ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΒΟΛΟΥΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΖΑΝΕΤΑΣ ΡΑΜΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΗ, ΣΕΧΗ ΣΕΒΚΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγαν» από κοντά μας - δεν τους ξεχνούμε, μας οδηγούν να συνεχίζουμε - προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών.

Φ. Μουτεσίδης

***

3 φωτ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΝΙΚΟΛΗ - ΦΛΩΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΛΗ, ΚΩΣΤΑ ΠΑΜΦΙΛΗ και των κομμουνιστών μελών της ΚΕ του ΚΚΕ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μιχάλης - Δέσποινα

***

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και παλαίμαχος κομμουνιστής. Υπέστη διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες (Ικαρία, Λήμνος, Μακρονήσι). Πάλεψε για έναν κόσμο σοσιαλιστικό, της ειρήνης και πανανθρώπινης Λευτεριάς. Εζησε και πέθανε κομμουνιστής. Υψιστος τίτλος τιμής.

ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
Η σύζυγός του Ασημίνα και ο αδελφός του Γιώργος προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Τιμώντας τη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η ανιψιά της, Μαρία Φιλιππάτου

***

φωτ.

Στις 27 Αυγούστου 2012 συμπληρώθηκαν 12 χρόνια που «έφυγε» ο πολυαγαπημένος μας και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ (Ηρακλής). Δεν έπαψε να είναι μαζί μας, ζει στις αναμνήσεις μας. Πολιτικός Επίτροπος με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη της ηρωικής 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ (Ρούμελης) με διοικητή το γενναίο Καπετάν Διαμαντή. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πιστός και αταλάντευτος στα ιδανικά του Κόμματος και πάντα στην πρώτη γραμμή.

Στη μνήμη του, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

Η σύζυγος, Παρθένα

***

φωτ.

Δύο σκληρά και δύσκολα χρόνια πέρασαν από τις 6/2/2011, που ο πολυαγαπημένος μου σύζυγος και σύντροφος στη ζωή και στους αγώνες ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ έφυγε από τη ζωή.

Στη μνήμη του προσφέρω 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ στο ΚΚΕ, το κόμμα που μέσα από τις γραμμές του πάλεψε ως το τέλος της ζωής του.

Γεωργία Τσούμπα

***

φωτ.

Τρία (7-1-2010) και δύο (6-2-2011) χρόνια αντίστοιχα μας χωρίζουν από τον πικρό, σκληρό και παντοτινό αποχωρισμό των αγαπημένων μας συντρόφων ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. Μας ένωσαν ισχυροί συντροφικοί δεσμοί που σφυρηλατήθηκαν μέσα στην πολύχρονη λειτουργία και δράση της οργάνωσης του ΚΚΕ στον ΟΤΕ. Στα χρόνια που ακολούθησαν, χρόνια σκληρών ταξικών αγώνων και μαχών σε όλα τα πεδία, νιώσαμε πολλές φορές την απουσία τους. Αναλογιζόμενοι κάθε φορά τα όσα μοιραστήκαμε όλα τα χρόνια της δράσης και των δύο συντρόφων μας, διαπιστώνουμε ότι οι ΓΙΩΡΓΟΣ και ΛΕΥΤΕΡΗΣ ήταν πάντα «κοντά» μας με όλα αυτά που άφησαν στο πεδίο των αγώνων. Θα θέλαμε να ήταν και τώρα στη ζωή γεροί, ακμαίοι στις γραμμές της οργάνωσής μας και να μοιραζόμαστε τις χαρές και τις δυσκολίες της πάλης για τους μεγάλους στόχους, τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματός μας. Ξέρουμε όμως ότι ο χωρισμός είναι παντοτινός, ξέρουμε ότι έχουμε πολλά να κάνουμε για να πάρουν σάρκα και οστά όλα όσα μαζί παλέψαμε και ονειρευτήκαμε για έναν ανθρώπινο σοσιαλιστικό κόσμο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΠΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΠΟΣ
Στην άσβηστη μνήμη τους, οι σύντροφοί τους από την ΚΟ του ΚΚΕ στον ΟΤΕ προσφέρουμε σαν ενίσχυση στο Κόμμα και για το 19ο Συνέδριο το ποσό των 360 ευρώ. Τιμάμε τη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων στο πεδίο της δράσης για την επιτυχία του 19ου Συνεδρίου για το δυνάμωμα του ΚΚΕ σε όλα τα πεδία της ταξικής πάλης.

***

φωτ.

Ηταν στις 16.1.2005 που έφυγε από τη ζωή η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΘΕΡΜΟΥ - ΡΑΠΤΑΚΗ, σε ηλικία μόλις 44 ετών, χτυπημένη από την επάρατο νόσο.

Στη μνήμη της, και ενόψει του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος, η οικογένειά της προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «902».

Ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές λέει ο λαός, ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο για τη Λιάνα. Το «γιαβρί» της όπως την αποκαλούσε χαϊδευτικά η μητέρα της μαζί με τον πατέρα της και τους δικούς της ανθρώπους, δεν υπάρχει στιγμή που να μην την αναπολούν. Η Λιάνα και ό,τι αυτή πάλευε να αντιπροσωπεύσει στη σύντομη ζωή της, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για μας που συνεχίζουμε, για ισχυρό ΚΚΕ.

Οι οικογένειες Ηλία - Πηνελόπης και Ανδρέα Θερμού

***

φωτ.

Στις 23.1.2008 «έφυγε» από κοντά μας ο μαχητής του ΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜ. ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗΣ, από το Μουζάκι Καρδίτσας.

Στη μνήμη του τα παιδιά του, Νατάσα και Σπύρος Μιχαήλ, και τα εγγόνια του, Αφροδίτη και Κατερίνα, προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ναυπλίου, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πολύτιμου και αξέχαστου συντρόφου μας ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ η οικογένεια Μπάμπη Βέλλη προσφέρει 200 ευρώ στην ΚΟΒ Συκεών του ΚΚΕ.

* Ο αγαπημένος μας ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ «έφυγε» από κοντά μας, στις 15/1/2013, σε ηλικία 83 χρόνων. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πιστό μέλος του ΚΚΕ. Από μικρή ηλικία μπήκε στις γραμμές της ΕΠΟΝ, κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ για να πολεμήσει τους ξένους κατακτητές. Στη συνέχεια πήρε μέρος στον ηρωικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Μετά την υποχώρηση, το 1949, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη ΛΔ Βουλγαρίας. Το 1982 επαναπατρίσθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε να δουλεύει δραστήρια μέχρι το τέλος της ζωής του, στέλεχος στην ΚΟΒ Συκεών Θεσσαλόνίκης.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Στην αγαπημένη μας εξαδέλφη Ευαγγελία και στις κόρες της Φούλα και Δέσποινα, διαβιβάζουμε τα συλλυπητήριά μας. Αντί για στεφάνι, στέλνουμε, μέσω της ΚΟΒ Λιψίας Γερμανίας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», που καθημερινά τον διάβαζε.

Σταματία και Θανάσης Καραγιάννης

***

φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από την 28η Ιανουαρίου 2012, τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας, παππούς και σύντροφός μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΤΡΑΤΟΛΑΤΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Δεν έφυγε ποτέ όμως από κοντά μας η αγωνιστικότητά του, οι διδαχές του, οι αρχές και τα ιδανικά του. Το ζεστό του χαμόγελο έχει χαραχθεί βαθιά στη μνήμη μας και μας δίνει δύναμη στον ταξικό αγώνα για την ευημερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του ο γιος του Τάσος και τα εγγόνια του Δημήτρης και Νίκος προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περάματος.


ΖΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δημ. ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δημ. ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΥ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΜΠΑΚΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΜΠΑΚΗ

ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΜΑΡΑΜΠΟΤΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΡΑΜΠΟΤΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ

ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Στέλλα Κοζάτσα
Στέλλα Κοζάτσα

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΕΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΕΛΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

ΝΙΚΗ ΖΕΧΙΡΛΗ
ΝΙΚΗ ΖΕΧΙΡΛΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΧΙΡΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΧΙΡΛΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα)

ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΤΡΑΤΟΛΑΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΤΡΑΤΟΛΑΤΗΣ

ΤΕΡΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΕΡΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΤΑΣΙΑ ΠΑΛΥΒΟΥ
ΤΑΣΙΑ ΠΑΛΥΒΟΥ

ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΣΟΛΩΝ ΚΑΪΣΙΔΗΣ
ΣΟΛΩΝ ΚΑΪΣΙΔΗΣ

ΔΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΑΤΖΗΤΑΣΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΤΑΣΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΟΛΓΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
ΟΛΓΑ ΓΑΛΑΝΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΚΙΜΤΖΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΚΙΜΤΖΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΠΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΠΛΗΣ

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ - ΦΛΑΡΟΥΝΤΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ - ΦΛΑΡΟΥΝΤΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ